ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίαση του “Ο Κόλπος της Μεγάλης Ελλάδας” στο Δήμο Cariati (Καλ.) (φωτ.)

 

Συγκεκριμενοποίηση της πολιτικής δράσης δημιουργώντας μια ώθηση από τα κάτω για την αφύπνιση της Ιόνιας συνείδησης.

Ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Cariati (Καλ.) η παρουσίαση του «La Baia della Magna Graecia». Η έδρα του τοπικού τμήματος του Ναυτικού Συνδέσμου φιλοξένησε την 5η εκδήλωση που συνδέεται με τη συζήτηση για την ιδέα του έργου.

Μία τράπεζα συμμετοχής και ενδιαφερομένων προεδρίας.

Ένα κοινό που αλληλεπιδρούσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και που, στο περιθώριο της,συνδιαλέχθηκε με τον συγγραφέα για να εμβαθύνει στα ζητήματα που διερευνήθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Η θέση του δημάρχου Cataldo Minò και της προέδρου της Civic Assise, Alda Montesanto, είναι ξεκάθαρη. Και οι δυο δηλώνουν ενθουσιώδεις για το έργο ενώ έτοιμοι να συμμετάσχουν και άλλους διαχειριστές. Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι άνοιξαν εποικοδομητικό διάλογο και θεσμική συνεργασία με την Επιτροπή.

 

Έκφραση ενδιαφέροντος και πνεύμα συνεργασίας για το έργο επιβεβαιώθηκε και από τον αρχηγό της δημοτικής αντιπολίτευσης, Mimmo Formaro.

Οι παρεμβάσεις του Francesco Cufari, Προέδρου του Ναυτικού Συνδέσμου, και του Michele Caligiuri, πρώην Διευθυντή Υγείας, είχαν αξιοσημείωτα τεχνικό χαρακτήρα. Ο πρώτος συνέδεσε την ομιλία του με τις ενδιαφέρουσες τουριστικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει η βελτιστοποίηση των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων σε μια συνεργατική και δικτυακή συζήτηση για τα λιμάνια του κόλπου. Η δεύτερη εστίασε στην ανισότητα του Ιονίου στον τομέα της υγείας καθώς και στα πλεονεκτήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν από τη βελτιστοποίηση μιας επαρχιακής περιοχής άνω των 400.000 κατ.

Ο συγγραφέας, Domenico Mazza, τόνισε την ανάγκη θέσπισης διαδικασιών εδαφικής ισότητας εντός των διοικητικών υποδιαιρέσεων της Περιφέρειας. Όχι για τη δημιουργία θεσμικών βραχυκυκλώσεων, αλλά για την έναρξη αναπτυξιακών διαδικασιών με στόχο τον αλυτρωτισμό του Ιονίου και γενικότερα την ευημερία της Καλαβρίας συνολικά.

Ο συνολικός συντονισμός που ανατέθηκε στον Διευθυντή της εταιρίας I&C, Matteo Lauria, ανέδειξε την ανάγκη απελευθέρωσης της περιοχής του Ιονίου από τη συγκεντρωτική θηλιά που πνίγει την επικράτεια, αναστέλλοντας την ανάπτυξη και τη χειραφέτηση της.

Την τεχνική διεύθυνση συντόνισε ο Eugenio Forciniti, διευθυντής του blog “Il Pittulo”. Στο περιθώριο της συζήτησης, πήρε συνέντευξη από αρκετούς συμμετέχοντες στην εκδήλωση, συλλέγοντας εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τροφή για σκέψη.

Συνεπώς, η ευαισθητοποίηση αυξάνεται στην κοινωνία των πολιτών. Πάνω απ’ όλα υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή των φορέων που εκτιμούν την καλοσύνη ενός επαναστατικού εγχειρήματος για όλη την αχανή περιοχή της Ιονίου Αψίδας.

Επόμενο ραντεβού στο Mirto-Crosia, Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 6:00 μ.μ. (7:00 μ.μ ώρα Ελλάδος), στο lido «Le Dune» στην παραλία Centofontene.

Η Επιτροπή καλεί τους ενδιαφερόμενους καθώς και τους επικεφαλής των όμορων Δήμων να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Γραφείο Τύπου – Jonia-MagnaGraecia

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *