ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Gal Start 2020: Προώθηση της εκδήλωσης ιπποτουρισμού «Ο πυρσός της Ειρήνης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Gal Start 2020 εστιάζει στον ιπποτουρισμό. Μετά από μια σειρά από δραστηριότητες και έργα που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού, της γεωργίας και του κινηματογραφικού τουρισμού, δρομολογούνται διάφορες πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν μια ολοένα και πιο διαδεδομένη πρακτική ιππασίας με στόχο την ανακάλυψη τόπων και τοπίων κατά την απόλαυση μιας βόλτας. 
Αυτές τις μέρες διοργανώνεται η εκδήλωση με τίτλο «Ο πυρσός της Ειρήνης», την οποία προωθεί το Gal Start 2020 με τον Gean, την Εθνική Φρουρά Ιππασίας Περιβάλλοντος, και η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα καθοριστεί μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου 2023 μεταξύ των τοπίων της Απουλίας και της Βασιλικάτα. Θα είναι ένα ταξίδι έφιππος σταδιακά στα μονοπάτια των Briganti, στο οποίο θα λάβουν μέρος περίπου 50 αναβάτες και θα είναι μια ακόμη ευκαιρία για την ανάδειξη και προβολή της περιοχής.

Η πρωτοβουλία θα ενισχύσει τη συνεργασία που ξεκίνησε από το Gal Start 2020 με την Gean, μέσω του μνημονίου κατανόησης που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2022, σχετικά με την προώθηση της ιππικής και περιβαλλοντικής κουλτούρας, και του έργου σε συνεργασία, με κοινοπραξία εταιρειών, για το μέτρο extra Leader 16.3 επικεντρώθηκε στον αργό, αγροτικό και υπερανθρώπινο τουρισμό.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να δώσει ώθηση και ώθηση στους τοπικούς φορείς για την αποκατάσταση έργων υποδομής που μπορούν, έστω και στο άμεσο μέλλον, να εμπλουτίσουν την περιοχή με νέα αξιοθέατα για αργό και βιωματικό τουρισμό, με μοτοσικλέτα, με ποδήλατο, με άλογα, με τα πόδια και για άτομα με αναπηρία.

Εκτός από την ημερομηνία της εκδήλωσης, μελετάται το δρομολόγιο της σκηνής που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή και οι οργανωτικές πτυχές της ημέρας, που θα οριστούν την ερχόμενη Παρασκευή 26 Μαΐου, στα κεντρικά γραφεία Gal Start 2020, στο Pantanello. di Metaponto, κατά τη διάρκεια μιας τεχνικής και επιχειρησιακής συνάντησης στην οποία συμμετείχαν ο εθνικός πρόεδρος της Gean, οι διαχειριστές και οι διευθυντές της Gal Start και οι θεσμικοί και τεχνικοί εταίροι.

Matera, 23 Μαΐου 2023

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *