ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε το “Linc 2023”, «Σχέδια και συνέργειες για όλη την Ευρώπη»

Ολοκληρώθηκε το “Linc 2023”

Σχέδια και συνέργειες για όλη την Ευρώπη

 

Η επικράτεια της Ματέρα και οι δραστηριότητες του Gal Start 2020 υπό τον μεγεθυντικό φακό των Ευρωπαίων εταίρων. Μια επισκόπηση των κοινών έργων σε εξέλιξη και της κατάστασης των επενδύσεων και η δημιουργία νέων συμφωνιών σε επίπεδο συνεργασίας. Όλα αυτά ήταν το “Linc Conference 2023 Basilicata”, η ηπειρωτική συνάντηση που προωθήθηκε από το Gal Start 2020, η οποία επέτρεψε σε περισσότερους από 400 εκπροσώπους των Gals από δεκαπέντε ευρωπαϊκές χώρες να μάθουν για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και επενδύουν στα ταμεία “Leader” στην επικράτεια της «Matera Orientale-Metapontino-Basso Sinni» Leader Area. Τρεις ημέρες εργασίας αφιερωμένες στην ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, αλλά και έναν τρόπο εκτίμησης των τοπίων και των τόπων, του πολιτισμού, του φαγητού και του κρασιού και των πολλών ιδιαιτεροτήτων και ταυτοτήτων που διακρίνουν τις περιοχές της Ματέρας.

Ειδικότερα, οι Εκδρομές Μελέτης που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Μαΐου σε εταιρείες και ιστορικά κέντρα, μουσεία και τοπία των δεκαπέντε δήμων που περιλαμβάνονται στην περιοχή Gal Start 2020 επέτρεψαν στους ευρωπαίους εταίρους να γνωρίσουν πραγματικά τους τομείς στους οποίους έγιναν επενδύσεις από το 2017. μέχρι σήμερα με θέμα τη γεωργία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, μέσα από ξεναγήσεις και πολύ λεπτομερείς ξεναγήσεις. 

Το Linc 2023 έδωσε επίσης χώρο σε τεχνικά σεμινάρια αφιερωμένα στη συνεργασία, την άλλη σημαντική γραμμή χρηματοδότησης του Gal, κατά την οποία συζητήθηκε η τρέχουσα και μελλοντική διαχείριση μιας σειράς έργων με τη συμμετοχή διαφορετικών εταίρων από όλη την Ευρώπη, και ορισμένες Εκπαιδευτικές Περιηγήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται στη Ματέρα, στο Μπάρι και στις ακτές του Ιονίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Gal Start 2020, αποτελούμενο από τον πρόεδρο Leonardo Braico, τον αντιπρόεδρο Nicola Caruso και τους συμβούλους Nunzio Di Mauro, Angelo Zizzamia, Rosanna De Pizzo, Pietro Buonsanti και Pasquale Morisco, εξέφρασαν περηφάνια και ικανοποίηση για την πλήρη επιτυχία μιας εκδήλωσης που αντιπροσώπευε μια στιγμή συνεχούς σύγκρισης και μελέτης των στρατηγικών που πρέπει να εφαρμοστούν σε ό,τι αφορά την αγροτική ανάπτυξη και η οποία εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους καλεσμένους.

«Η ελπίδα – που προέκυψε στην τελική ισορροπία που καταρτίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο – είναι η ενίσχυση του δικτύου μεταξύ των ευρωπαϊκών ΟΤΔ και η εδραίωση σχέσεων και σχέσεων, που οδηγούν στην προώθηση νέων έργων και πρωτοβουλιών συνεργασίας που δίνουν θετικές επιπτώσεις στα εδάφη. Ευχαριστώ τον σκηνοθέτη Nicola Raucci, τον τεχνικό διευθυντή Gianluca Gariuolo και την εμψυχώτρια Elisa Tripaldi, καθώς και όλη την ομάδα Linc, για την αδιάκοπη δουλειά που επιτελέστηκε για την επιτυχία της εκδήλωσης και σε όλες τις εταιρείες της περιοχής για την ουσιαστική συνεισφορά στο τριήμερο της εκδήλωσης».

 

Ματέρα, 16 Μαΐου 2023

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *