ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δασοπονία, καθιστική διαμαρτυρία εργατικών συνδικάτων στο Catanzaro: «χρειάζεται επανεκκίνηση»

Περισσότερη προσοχή στον τομέα και περισσότεροι πόροι. Αυτά είναι τα κύρια αιτήματα των εθνικών και περιφερειακών συνδικαλιστικών οργανώσεων στον δασοκομικό τομέα των CGIL, CISL και UIL που πραγματοποίησαν κατάληψη σήμερα το πρωί μπροστά από την έδρα της Περιφέρειας της Καλαβρίας στο Catanzaro. 

Αρκετές εκατοντάδες υδραυλικοί δασοκομίας συνοδευόμενοι από τους γραμματείς της περιφερειακής και εθνικής κατηγορίας Caterina Vaiti και Giovanni Mininni (Flai Cgil), Michele Sapia και Raffaella Buonaguro (Fai Cisl) και Pasquale Barbalaco και Gabriele De Gasperi (Uila Uil), μαζί με τους γενικούς γραμματείς της Cgil , οι Cisl και Uil Calabria Angelo Sposato, Tonino Russo και Santo Biondo συγκεντρώθηκαν στην πλατεία μπροστά από την Ακρόπολη για να επαναλάβουν με δύναμη το περιεχόμενο της πλατφόρμας διεκδικήσεων, ζητώντας την υποστήριξη των θεσμών για να δώσουν ένα μέλλον στον τομέα που παλεύει με την έλλειψη κεφαλαίων που συνδέονται κυρίως με την περικοπή των μεταφορών που υλοποιεί η κεντρική κυβέρνηση. Και όλα αυτά με την παρουσία μιας δραστικής μείωσης του αριθμού των εργαζομένων: από τις 30.000 δασοκόμους της δεκαετίας του ’80, στην πραγματικότητα, έχει μειωθεί γύρω στις 4.000 σήμερα.

«Και αυτό – εξήγησαν οι εκπρόσωποι των συνδικάτων – παρά το γεγονός ότι η Καλαβρία παραμένει μια περιοχή με πολύ υψηλό υδρογεωλογικό κίνδυνο και με σοβαρές και δραματικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που συνδέονται με δασικές πυρκαγιές. Υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί το εργατικό δυναμικό διασφαλίζοντας έναν κύκλο εργασιών γενεών, λαμβάνοντας υπόψη τη μέση ηλικία των εργαζομένων που είναι κοντά στα 60». Αντιπροσωπεία εργαζομένων και συνδικαλιστών από την κατηγορία αρκτικόλεξα έγινε δεκτός από τον περιφερειακό σύμβουλο για τη γεωργία Gianluca Gallo. «Η σημερινή συνάντηση – είπε ο Gallo – ήταν η συνέχεια μιας διαδικασίας που είχε ήδη ξεκινήσει εδώ και καιρό με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων με τους οποίους υπάρχει συνεχής ανταλλαγή και συζήτηση».
Στο τέλος της συνάντησης του συμβούλου με τα συνδικάτα, προέκυψε ότι στις 5 Ιουνίου η συζήτηση για τα θέματα στο επίκεντρο της πλατφόρμας που έθεσαν οι εκπρόσωποι των Flai Cgil, Fai Cisl και Uila Uil για την επανεκκίνηση της δασοπονίας στην Καλαβρία.

 

 

Πηγή: https://www.calabrianews.it/forestazione-sit-in-dei-sindacati-nazionali-e-calabresi-alla-cittadella-regionale-serve-rilancio/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *