ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Μουσείο Πυθαγόρα (Κρότ.) το 2ο σεμινάριο “Pitagora in Context”

Ως μέρος των δραστηριοτήτων που προβλέπονται από το Pitagora in Context, που προωθείται από το Liceo Classico Pythagora του Κρότωνα με στόχο τη διερεύνηση των κύριων προβλημάτων και ζητημάτων που σχετίζονται με τον Πυθαγόρα και τον αρχαίο Πυθαγορισμό, με ιδιαίτερη αναφορά στην πιο πρόσφατη κριτική, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 στις 2.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) στο  Μουσείο και τους Κήπους του Πυθαγόρα θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο προγραμματισμένο σεμινάριο.

Μετά τους χαιρετισμούς της Διευθύντριας, Καθηγήτριας Natascia Senatore, ομιλητές θα είναι ο Dr. Roberto Spadea, Επίτιμος Διευθυντής των Αρχαιολογικών Μουσείων του Κρότωνα, ο οποίος θα συζητήσει για τον Κρότωνα την εποχή του Πυθαγόρα: κύριες αρχαιολογικές πτυχές, και η καθ. Maria Letizia Lazzarini, καθηγητής Ελληνικής Επιγραφικής στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, ο οποίος θα ασχοληθεί με τις ελληνικές επιγραφές μεταξύ Κρότωνα και Σύβαρης.

Η συζήτηση θα ακολουθήσει με παρέμβαση των καθηγητών του Liceo Classico Pitagora που εμπλέκονται στην υλοποίηση του έργου, Καθ. Giovanna Canigiula, Caterina Fiorita, Maria Francesca Greco, Cecilia Gugliuzzo, Francesco Lopez, Donatello Magli, Giuseppe Morrone, Giovanna Ripolo.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες.

 

 

Πηγή: https://www.crotoneok.it/crotone-al-museo-e-giardini-di-pitagora-il-secondo-seminario-di-pitagora-in-context/

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *