ΠΟΛΙΤΙΚΗ

De Magistris (πρώην δήμ. Νάπ.): ρατσιστική αντιμετώπιση των οπαδών της Νάπολης σε ορισμένες πόλεις της Ιταλίας

 

«Πρέπει να πούμε ότι η Νάπολη δεν έχει λυτρωθεί μόνο με την μπάλα. Η Νάπολη είναι η το πιο σημαντικό υπαίθριο κινηματογραφικό σκηνικό στην Ιταλία για 10 χρόνια, είναι η πόλη που έχει αναπτυχθεί περισσότερο στον πολιτισμό και τον τουρισμό εδώ και πολλά χρόνια. Και αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, αυτό είναι χάρη στους Ναπολιτάνους, σε αυτούς που το διαχειρίζονταν και σε αυτούς που το αγαπούν ακόμα και όταν η πόλη υποφέρει”. Αυτά δήλωσε ο πρώην δήμαρχος της Νάπολης Λουίτζι ντε Ματζίστρις κατά τη διάρκεια της εκπομπής Rai “Agora” .

«Τώρα μια συγκεκριμένη πολιτική θέλει να βάλει το καπέλο της, αλλά πίσω από τη λύτρωση της πόλης κρύβεται η δουλειά πολλών ανθρώπων που αγάπησαν τη Νάπολη ακόμα και σε δύσκολες στιγμές», πρόσθεσε ο αρχηγός της Unione Popolare.

Ο πρώην δήμαρχος της Νάπολης μίλησε και για τους πανηγυρισμούς για το Scudetto (Πρωτάθλημα) τις τελευταίες ημέρες: «Υπήρχε μια λάθος αφήγηση τις τελευταίες ημέρες. Ο κίνδυνος των φιλάθλων και οπαδών καθώς και η γιορτή με κλειστούς αριθμούς ατόμων. Αλλά οι Ναπολιτάνοι σε μια στιγμή πανηγυρισμού και χαράς σίγουρα δεν θέλει να καταστρέψει. Αντιθέτως έχουμε δει ότι πολλοί Ναπολιτάνοι οπαδοί έχουν βιώσει ρατσιστική αντιμετώπιση  σε ορισμένες πόλεις της Ιταλίας και αυτό ήταν πραγματικά μια κακή εικόνα. Δεν είμαστε κίνδυνος. Είμαστε ένα πλεονέκτημα σε αυτή τη Χώρα».

 

 

Πηγή: https://www.napolitoday.it/politica/de-magistris-napoletani-risorsa-per-l-italia.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *