ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Linc 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Linc 2023»
«Η λέσχη των πρεσβευτών της υπαίθρου»

 

Η ευρωπαϊκή συνάντηση “Linc Conference 2023 Basilicata” παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα της Προεδρίας της επαρχίας της Matera, μια διεθνής εκδήλωση που προωθείται από το Gal Start 2020, προγραμματισμένη από τις 9 έως τις 12 Μαΐου 2023 στην περιοχή της Leader Area “Eastern Matera -Metapontino-Basso Sinni”.

Στην εκδήλωση, η οποία αποτελεί μέρος του προγράμματος διεθνούς συνεργασίας Linc, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι περίπου 400 ΟΤΔ από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι θα μοιραστούν τις διαφορετικές εμπειρίες τους σχετικά με τη στρατηγική «Leader» όσον αφορά στην αγροτική ανάπτυξη και τον αειφόρο τουρισμό και θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις παραδόσεις, τα προϊόντα και τα χαρακτηριστικά της περιοχής.

Το Linc 2023 παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο Leonardo Braico, τον σκηνοθέτη Nicola Raucci, τον αντιπρόεδρο Nicola Caruso και τους συμβούλους Nunzio Di Mauro και Angelo Zizzamia. Ο δήμαρχος του Grassano Filippo Luberto και ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου Michele Marinaro έδωσαν τους χαιρετισμούς από την επαρχία της Matera και τον πρόεδρο Piero Marrese.
Ο πρόεδρος του Gas Start 2020 Leonardo Braico ήλπιζε σε τρεις ημέρες γόνιμης εργασίας και ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων με τους Ευρωπαίους Gals, οι οποίοι θα έρθουν από Εσθονία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Σουηδία, Λετονία, Λιθουανία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Τσεχία, Ιταλία και Αρμενία.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στο Nova Siri το πρωί της Τρίτης 9 Μαΐου με μια συνάντηση συνεργασίας στο Giardini d’Oriente Resort και θα έχει την εναρκτήρια στιγμή της το απόγευμα στην Bernalda με την παρέλαση των συμμετεχόντων κατά μήκος του Corso Umberto μέχρι την Piazza San. Bernardino μπροστά από το Μεσαιωνικό Κάστρο όπου θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένοι θεσμικοί χαιρετισμοί. Η καρδιά της εκδήλωσης θα είναι οι Study Tours, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Μαΐου στους δήμους του Gal, και κατά τις οποίες οι Ευρωπαίοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την κατάσταση των επενδύσεων “Leader” στο Gal Start 2020 Το τελευταίο βράδυ της Πέμπτης 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Αββαείο του Μοντεσκαλιόζο  με μια στιγμή πολιτισμού και φαγητού και κρασιού. Το Linc θα κλείσει με το σεμινάριο τεχνικής συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου CAP, που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 12 Μαΐου στο Giardini d’Oriente Resort στο Nova Siri.

Matera, 6 Μαΐου 2023

Γραφείο Τύπου
GalStart 2020

Πρόεδρος
Λεονάρντο Μπράικο

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *