ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι σπεσιαλιτέ της Καλαβρίας στην έκθεση “Tuttofood” στο Μιλάνο έως τις 11 Μαΐου

Η Καλαβρία στην πρώτη σειρά στην έκθεση τροφίμων Tuttofood, το σημείο αναφοράς για τις ποιοτικές εταιρείες στην αλυσίδα τροφίμων και ποτών που εγκαινιάστηκε σήμερα. Περίπου 2.000 εκθέτες και πάνω από 700 αγοραστές από όλο τον κόσμο αναμένονται στα περίπτερα του εκθεσιακού χώρου Milan-Rho έως τις 11 Μαΐου. Θα δεσμευτεί μεγάλος χώρος για το περίπτερο Calabria Extraordinaria, με 68 εταιρείες της Καλαβρίας έτοιμες να παρουσιάσουν και να πουν ό,τι καλύτερο από την αριστεία τους και, κυρίως, τα πολύτιμα προϊόντα ΠΓΕ και ΠΟΠ μιας περιοχής που, ως προς το ποσοστό της χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης, ίσο με περίπου 37%, είναι το πιο βιολογικό στην Ιταλία και το τρίτο στην Ευρώπη.

«Οι ποιοτικές γεωργικές παραγωγές της Καλαβρίας – παρατηρεί ο περιφερειακός σύμβουλος για τη γεωργία, Gianluca Galloείναι επίσης απαραίτητες για να προσφέρουν, μέσω της ολοένα στενότερης σχέσης τους με την επικράτεια, μια νέα και διαφορετική εικόνα της γης μας, βασισμένης σε ένα σκυρόδεμα που αποτελείται από ταυτότητα, ιστορία, παραδόσεις, πολιτισμός. Επιπλέον, αντιπροσωπεύουν επίσης ένα μοντέλο, ένα από τα παραδείγματα για το πώς μπορούν να επιδιωχθούν ταυτόχρονα η ανταγωνιστικότητα και η βιωσιμότητα, ευνοώντας την αναδιάρθρωση των συστημάτων παραγωγής και δίνοντας μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη σε αγρότες, βιοτέχνες και αγροτικές ομάδες».
«Από αυτές τις εγκαταστάσεις – προσθέτει ο Gallo – γεννιέται η έννοια της αξιοποίησης που σκοπεύει να προωθήσει η Περιφέρεια, συνδέοντας τα αγροδιατροφικά και την περιοχή. Με την παρότρυνση του Περιφερειάρχη Occhiuto και με ολόκληρο το περιφερειακό συμβούλιο, συμμετέχουμε ενεργά σε αυτό το μέτωπο. Μια σημαντική πρόκληση, την οποία σκοπεύουμε να ανταποκριθούμε και να κερδίσουμε».

 

Πηγή: https://www.calabrianews.it/le-eccellenze-calabresi-in-fiera-a-tuttofood-a-milano-rho-fino-all11-maggio/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *