ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Τα δυο έργα για την αλλαγή του παραλιακού μετώπου του San Cataldo (Μπάρι)

Από το Δήμο ναι στον διαγωνισμό των 7.000.000€

Δήμαρχος Decaro: «Αυτή είναι η πιο απαιτητική παρέμβαση για την πόλη γιατί ανοίγει πολλά πιθανά σενάρια και νέες δυνατότητες που αξίζει αυτή η περιοχή και στις οποίες μπορούμε να εργαστούμε»

 

Ο Δήμος του Μπάρι δημοσίευσε τον διαγωνισμό για τη συμφωνία πλαίσιο για την υλοποίηση των δυο έργων ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του San Cataldo, δηλαδή την κατασκευή παραλιών, τον φάρο κήπο και έναν χώρο πρασίνου, αλλά και τη δημιουργία πεζοδρόμησης του παραλιακού μετώπου Standing in το τμήμα κοντά στον ίδιο φάρο και νέο ποδηλατόδρομο/πεζόδρομο.

Οι παρεμβάσεις που καλύπτει η τριετής συμφωνία πλαίσιο, συνολικού ποσού άνω των 7,1 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούνται εν μέρει από το Poc Metro 2014-2020 και εν μέρει από το «Ταμείο υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Πόλης» του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Τα έργα αστικής ανάπλασης της προκυμαίας του San Cataldo, εξηγεί ο Δήμος, «προορίζονται να ανταποκριθούν σε μια αστική-κοινωνική στρατηγική επιδιόρθωσης, καθώς και να ενσωματώσουν όσα προέκυψαν από τις συμμετοχικές διαβουλεύσεις με τους κατοίκους της γειτονιάς μέσω περιπάτων αστικής εξερεύνησης και δημόσιων συναντήσεων Οργάνωση: στόχος είναι η δημιουργία χώρων συνάντησης με στόχο την αναδόμηση μιας σχέσης φυσικής γειτνίασης μεταξύ πολιτών και θάλασσας, προσβάσιμοι και εξοπλισμένοι με πράσινο, παιδικές χαρές, πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους, παραλίες, χώρους ανάπαυσης, απόψεις, υπηρεσίες δεκτικές και με στοιχεία. της αστικής τέχνης. Με τη συνολική ανάπλαση της περιοχής, η δημοτική διοίκηση σκοπεύει να ενισχύσει αυτό το τμήμα της πόλης, αναπτύσσοντας το περιβαλλοντικό και τοπικό δυναμικό του παραλιακού μετώπου και μετατρέποντας μια συνθήκη περιθωριοποίησης της τοποθεσίας και της γειτονιάς σε μια νέα κεντρική θέση με βάση την προσβασιμότητα και τη λειτουργικότητα. του δημόσιου χώρου για πολίτες και τουρίστες».

Ιδιαίτερη προσοχή, επισημαίνει ο Δήμος, «θα δοθεί στο θέμα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας όσον αφορά στα συστήματα δημόσιου φωτισμού (LED για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας) και τον υδραυλικό σχεδιασμό διάθεσης των όμβριων υδάτων (μέσω άμεσης διαπερατότητας πράσινου εδάφους και πεζόδρομοι και η εισαγωγή λευκού νερού στο δίκτυο σε αδιαπέραστες περιοχές)».

«Το San Cataldo είναι ένα πολυαναμενόμενο έργο ανάπλασης στην ακτή γιατί λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των κατοίκων, την ανάπλαση ενός ιστορικού τμήματος της πόλης, με ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία όπως ο φάρος, το Fiera del Levante και το Στάδιο della Vittoria, και η διάσταση του μέλλοντος που εξερευνάται μέσα από μια σειρά από δράσεις που αντικειμενικά θα δώσουν φωνή στις πολλές ανέκφραστες κλήσεις αυτής της περιοχής – εξηγεί ο δήμαρχος του Μπάρι Antonio Decaro –. Αυτή είναι σίγουρα η πιο απαιτητική παρέμβαση για την πόλη γιατί ανοίγει πολλά πιθανά σενάρια και νέες δυνατότητες που αξίζει αυτή η περιοχή και στις οποίες μπορούμε να εργαστούμε. Από τους πρώτους μήνες της συνεννόησης μου, μιλήσαμε για το San Cataldo ως μια γειτονιά που είχε όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει η περιοχή αφιερωμένη στον αθλητισμό, την ευημερία, τις μεγάλες εκδηλώσεις, τον τουρισμό και την αναψυχή. Εδώ η παρουσία της θάλασσας εξασθενούσε πάντα πολύ από την απουσία χώρων εξοπλισμένων για κολύμβηση και από την παρουσία, αντ’ αυτού, ενός δρόμου υψηλής ταχύτητας με τέσσερις λωρίδες που, στην πραγματικότητα, εκτός από σπάνιες περιόδους, δεν χρησιμοποιείται. Επικεντρωθήκαμε σε αυτά τα στοιχεία στο σχεδιασμό που ταλαντεύεται ανάμεσα σε δυο βασικά στοιχεία: τη θάλασσα και τον φάρο, βασικά σημεία μιας διαδρομής αστικής ανάπλασης και ελκυστικούς πόλους ανάπτυξης και ανάπτυξης τόσο για τη γειτονιά και τους κατοίκους της όσο και για ολόκληρη την πόλη. Για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τα γραφεία που εργάστηκαν με ζήλο και δέσμευση, αποκομίζοντας τους καρπούς ενός μεγάλου έργου σχεδιασμού, καθορισμού και σχεδιασμού για το οποίο η δημοτική διοίκηση κατέβαλε τεράστια προσπάθεια τους τελευταίους μήνες».

 

Πηγή: https://www.baritoday.it/attualita/lungomare-san-cataldo-gara-faro-parco-spiagge.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *