ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παράταση κακοκαιρίας μέχρι αύριο (Καμπ.)

Η κακοκαιρία συνεχίζεται. Οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο στην Καμπανία

 

Σε ισχύ έως τις 20 απόψε, κίτρινος συναγερμός καιρού που εξέδωσε χθες η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Καμπανίας σε όλη την περιφερειακή επικράτεια. Λαμβάνοντας υπόψη την αξιολόγηση των τρεχόντων μετεωρολογικών σεναρίων και την εξέλιξη των μαθηματικών μοντέλων, το Λειτουργικό Κέντρο της Περιφέρειας της Καμπανίας μετατόπισε την προθεσμία του συναγερμού στις 11 π.μ. αύριο Τετάρτη 2 Μαΐου. Μέχρι τις 8 το βράδυ σήμερα η Κίτρινη κρισιμότητα αφορά ολόκληρη την περιφερειακή επικράτεια.

Από τις 8 μ.μ. απόψε έως τις 11 π.μ. αύριο, Τετάρτη 3 Μαΐου, θα αφορά αντίθετα τις ζώνες 3, 6, 8 (Χερσόνησος Σορεντίνο-Αμάλφι, Monti di Sarno και Monti Picentini, Piana Sele και Alto Cilento, Basso Cilento). Σε αυτές τις περιοχές συνιστάται η μέγιστη προσοχή ακόμη και σε περίπτωση απουσίας βροχοπτώσεων λόγω υπολειπόμενου υδρογεωλογικού κινδύνου. Πιθανές απορροές, άνοδος της στάθμης των υδάτινων ρευμάτων, επιφανειακή ροή υδάτων στους δρόμους αλλά και πιθανή πτώση βράχων και περιστασιακές κατολισθήσεις αναμένονται ακόμη. Πρέπει επίσης να δοθεί προσοχή σε περίπτωση απουσίας βροχοπτώσεων, τόσο στην κατάντη ροή του νερού από ορεινές ή λοφώδεις περιοχές όσο και σε φαινόμενα αστάθειας που συνδέονται με τον κορεσμό του εδάφους και τις ιδιαίτερα εύθραυστες τοπικές συνθήκες.

Η βροχόπτωση από τις 8 το βράδυ απόψε θα γίνει μεμονωμένη, ακόμη και με χαρακτήρα νεροποντής ή πιθανής καταιγίδας. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας της Καμπανίας συνιστά στους Δημάρχους να διατηρήσουν ενεργά τα COC (Δημοτικά Επιχειρησιακά Κέντρα), να επαληθεύσουν τη σωστή λήψη των επικοινωνιών από την περιφερειακή αίθουσα επιχειρήσεων, να θέσουν σε εφαρμογή όλα τα μέτρα πρόληψης και μετριασμού των προβλεπόμενων κινδύνων στο Διαδίκτυο με τα αντίστοιχα δημοτικά σχέδια καθώς και η παρακολούθηση της σωστής συντήρησης των δημόσιων πάρκων και κατασκευών (έστω και προσωρινών) εκτεθειμένων στις καταπονήσεις των ανέμων.

 

Πηγή: https://www.napolitoday.it/meteo/allerta-napoli-campania-2-3-maggio-2023.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *