ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Sangiuliano: «Στο Palazzo Fuga, οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2023»

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Νάπολη συμμετείχε σε συνάντηση με  συλλόγους για την ανατίμηση του ιστορικού κέντρου: «Αποκτήσαμε το Monte di Pietà, θα είναι πολιτιστικό κέντρο»

Οι εργασίες στο Palazzo Fuga, τα κεφάλαια για το Capodimonte, η αγορά του Monte di Pietà. Ο υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο επιστρέφει στη Νάπολη του και παραθέτει τις πρωτοβουλίες για την πόλη. Το κάνει μπροστά σε ένα ακροατήριο συλλόγων από το ιστορικό κέντρο που συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία Pietrasanta για να συζητήσουν το σχέδιο διαχείρισης για την τοποθεσία της Unesco. Ανάμεσα στους ομιλητές υπάρχουν πολλά ιστορικά πρόσωπα της κοινωνικής δεξιάς της πόλης. Μεταξύ αυτών, οι Salvatore Ronghi και Luigi Rispoli, διοργανωτές της συνάντησης με τους αντίστοιχους συλλόγους τους «Nuova Socialità» και «Giovani Europa».

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται το μέλλον του ιστορικού κέντρου της Νάπολης, όλο και περισσότερο στο έλεος των μπαρ και των φαγητών και ο τουρισμός που είναι περισσότερο ληστρικός παρά πολιτιστικός. Ο Σαντζουλιάνο δεν μπαίνει στην ουσία της αντιπαράθεσης, αρνείται να μιλήσει σε δημοσιογράφους και δεν αναφέρει στην ομιλία του το Σχέδιο Διαχείρισης. Μετά τη συνηθισμένη βουτιά στις ναπολιτάνικές νεανικές του αναμνήσεις και τα αποφθέγματα των Λεοπάρντι και Μπενεντέτο Κρότσε, ο υπουργός μιλά για τη δέσμευση της κυβέρνησης.

«Έχουμε διαθέσει άλλα 33 εκατομμύρια για το ξενοδοχείο για τους φτωχούς. Έσυρα τον δήμαρχο στο Παρίσι για να του δείξω το σπουδαίο έργο της βιβλιοθήκης του Μιτεράν. Οι Γάλλοι τεχνικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και η ιδέα είναι να μεταφερθεί μέρος των περιουσιακών στοιχείων της εθνικής βιβλιοθήκης στις εγκαταστάσεις του Palazzo Fuga. Η Invitalia με ενημέρωσε ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί και, πιστεύω, ότι μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τις εργασίες».

Νέα και για το Capodimonte: «Έχω πάει ήδη τρεις φορές για ένα έργο ενεργειακής απόδοσης 59.000.000€, το οποίο προβλέπει την πλήρη αυτονομία όλου του συγκροτήματος. Στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης, αναλαμβάνουμε το Monte di Pietà. Περιμένω τις ιδέες σας για την προβλεπόμενη χρήση. Πρέπει να είναι μουσειακός χώρος, σίγουρα δεν θα φτιάξουμε εστιατόριο».

Οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι συγκέντρωσαν τις προτάσεις για τον χώρο της UNESCO και τις παρέδωσαν στον υπουργό. Στόχος είναι να επικαιροποιηθεί το σχέδιο διαχείρισης, που σταμάτησε το 2010, και να δημιουργηθεί μια αίθουσα ελέγχου υπό την προεδρία του δήμαρχου της Νάπολης για την επαναξιολόγηση του κέντρου και από άποψη αρχιτεκτονικής και συντήρησης.

 

 

Πηγή: https://www.napolitoday.it/attualita/ministro-sangiuliano-napoli-centro-storico-unesco.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *