ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σήμερα το πρώτο εργαστήριο του Antica Kroton: οι σχεδιαστές συναντούν τους πολίτες

Κρότωνας – Το εργαστήριο σχεδιασμού του project Antica Kroton, που συντονίζεται από τον διευθυντή Antonio Senatore, ξεκινά σήμερα 18 Απριλίου.

Στο εργαστήριο, οι σχεδιαστές των τριών συστάδων θα μοιραστούν τους στόχους και τις λύσεις που θα φέρουν την προσοχή και θα συγκρίνονται κατά καιρούς με την πόλη. Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των σχεδιαστών, στόχος της διοίκησης Voce (δήμαρχος Κρότωνα) είναι η μέγιστη κοινή χρήση του έργου.

Μετά την πρώτη συνάντηση του εργαστηρίου, που είναι προγραμματισμένη για αύριο, θα ακολουθήσει μια σειρά από στιγμές συζήτησης με όλους τους παίκτες του χώρου που θα παρακολουθήσουν το έργο στην εξέλιξή του. Το πρώτο σύμπλεγμα προβλέπει τη σύνδεση με το ακρωτήριο Λακίνιο και τη διαδρομή Santa Lucia, καθώς και τη μετατροπή του Μουσείου Θάλασσας σε κέντρο πληροφοριών.

Σε ό,τι αφορά τη Santa Lucia, πρόκειται για μια νατουραλιστική διαδρομή, ενώ για τη σύνδεση του ακρωτηρίου Λακίνιο διαμέσου της οδού για την Capo Colonna είναι ένα πραγματικό πρόγραμμα ανάδειξης τοπίου και τουρισμού.

Η δεύτερη συστάδα αφορά τις επεμβάσεις στα αντιβασιλικά τείχη της οχυρωμένης πόλης και του φρουρίου του Καρόλου V και την ανάκτηση της περιοχής Acquabona και του πάρκου Pignera. Το τρίτο σύμπλεγμα αφορά τη μουσειοποίηση της πόλης μέσω ενός αστικού κυκλώματος που θα συνδέει όλες τις περιοχές ιστορικού/αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: https://www.crotoneok.it/crotone-oggi-il-primo-laboratorio-di-antica-kroton-i-progettisti-incontrano-i-cittadini/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *