ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το Μπάρι είναι στον φάκελο της ΙΠΟ για το Euro 2032

 

Η πόλη ορίστηκε επίσημα (με άλλες 9 πόλεις) για να φιλοξενήσει την εκδήλωση

 

Η πρωτεύουσα της Απουλίας επιλέχθηκε μαζί με τη Ρώμη, το Τορίνο, τη Νάπολη, το Μιλάνο, τη Γένοβα, τη Φλωρεντία, τη Βερόνα, τη Μπολόνια και το Κάλιαρι. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό (και κάπως εκπληκτικά), το Παλέρμο αποκλείεται. Η τελική απόφαση της UEFA θα ληφθεί τον Οκτώβριο: υπάρχει ανταγωνισμός από την Τουρκία για να νικήσει.

Το Μπάρι, με το στάδιο Άγιος Νικόλαος (San Nicola), είναι επίσημα μεταξύ των 10 πόλεων που περιλαμβάνονται από την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC) στον φάκελο που παραδόθηκε σήμερα στην UEFA για την υποψηφιότητα να φιλοξενήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2032. Η τελική επιλογή, μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας, οι μόνες χώρες που φιλοδοξούν να διοργανώσουν το αθλητικό γεγονός, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Οι άλλες ιταλικές πόλεις που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση είναι η Ρώμη, το Τορίνο, η Νάπολη, το Μιλάνο, η Γένοβα, η Φλωρεντία, η Βερόνα, η Μπολόνια και το Κάλιαρι. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό (και κάπως εκπληκτικά), το Παλέρμο αποκλείεται.

 

 

Το στάδιο Άγιος Νικόλαος (San Nicola)

 

Για τον πρόεδρο της FIGC, Gabriele Gravina, «ο φάκελος» ήταν «το αποτέλεσμα εντατικής δουλειάς, στην οποία το ποδόσφαιρο έγινε για άλλη μια φορά ένα όργανο ενότητας και εγκάρσιας συγκέντρωσης, που υλοποιήθηκε με την υιοθέτηση διαφόρων μέτρων, κυβερνητικών, κοινοβουλευτικών και δήμων που εξευγενίζουν την υποψηφιότητa μας. Φανταζόμασταν την Ιταλία και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε 10 χρόνια, έχοντας επίγνωση ότι η θετική κληρονομιά ενός τέτοιου γεγονότος θα πολλαπλασιάσει εξαιρετικές ευκαιρίες για ολόκληρο το έθνος», καταλήγει ο Gravina.

 

 

Πηγή: https://www.baritoday.it/attualita/euro-2032-bari-candidate-citta.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *