ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σταματήστε τα πολιτικά παιχνίδια για το μέλλον του Τάραντα και των Μεσογειακών Αγώνων»

 

«Η ωριμότητα της δημοτικής διοίκησης του Τάραντα με επικεφαλής την κεντροαριστερά ήταν μεγάλη, η οποία αποδείχθηκε αμέσως διαθέσιμη για συνεργασία με την κυβέρνηση. Μεγάλη ωριμότητα γιατί, χωρίς να δούμε τα πολιτικά χρώματα και τις κομματικές δεσμεύσεις, είμαστε βέβαιοι ότι τα υπουργεία υπό την ηγεσία των υπουργών Abodi και Fitto μπορούν να δηλώσουν -χωρίς άρνηση- ότι έχουν λάβει τη μέγιστη συνεργασία από τον δήμαρχο Melucci. Αυτή η προθυμία δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αφέλεια».

Έτσι αποτυπώθηκε σε υπόμνημα από τον πλειοψηφικό συνασπισμό που ηγείται του Δήμου του Τάραντα για το θέμα των Μεσογειακών Αγώνων έχει προγραμματιστεί για το 2026.

 

 

«Απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα, ο Δήμαρχος έδειξε τη διάθεση του για συνεργασία, διαθέτοντας τα γραφεία του δημοτικού οργάνου και καθιερώνοντας συνεχή διάλογο με τα Υπουργεία που εδώ και καιρό φοβούνται την ολοένα και πιο στενή υπόθεση επιτρόπου.

Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα που περιέχεται στο κείμενο της τροπολογίας που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση ισοδυναμεί με απόφαση για μη βιώσιμο κίνδυνο για την ίδια τη διοργάνωση.

Ο ορισμός ακόμη ενός επιτρόπου, επιπλέον για ένα απροσδιόριστο θέμα, χωρίς να του παρέχει αποτελεσματικά επιχειρησιακά εργαλεία, σημαίνει προσβολή και ασφυξία των φιλοδοξιών μιας κοινότητας και δεν επιτυγχάνει κανέναν άλλο πρακτικό στόχο. Εάν ο στόχος ήταν πράγματι η επιτάχυνση της κατασκευής των έργων, η κυβέρνηση θα μπορούσε απλώς να μεταφέρει τα 150.000.000€ που έχουν ήδη διατεθεί για τα οποία υπάρχει ήδη αναλυτικός κατάλογος των εργασιών που θα εκτελεστούν με το σχετικό χρονοδιάγραμμα, βάζοντας την Τεχνική Υπηρεσία σε θέση να ξεκινήσουντις διαδικασίες και τις αναθέσεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ενωμένοι πρέπει να ζητήσουμε με δύναμη να εργαστούμε μόνο για να ευνοήσουμε την επικράτεια. Γιατί οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες είναι μια ευκαιρία για τον Τάραντα, για την Απουλία και για ολόκληρη την Ιταλία».

 

 

Πηγή: https://www.tarantobuonasera.it/cronaca/716192/stop-ai-giochetti-politici-sul-futuro-della-citta-e-dei-giochi-del-mediterraneo/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *