ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ryanair αυξάνει τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Κρότωνα

Η Ryanair λειτουργεί στα αεροδρόμια της Καλαβρίας Κρότωνα και Lamezia Terme για τη θερινή περίοδο του 2023 με συχνότητες και νέα δρομολόγια. Η αύξηση της συχνότητας αφορά τα δρομολόγια από Lamezia προς Μπέργκαμο, Μπολόνια, Μάλτα, Τορίνο, Βερόνα και Βιέννη. από το αεροδρόμιο Sant’Anna στον Κρότωνα οι συχνότητες προς Μπολόνια και Μπέργκαμο αυξάνονται και εισάγεται το νέο δρομολόγιο προς το Τρεβίζο. Συνολικά θα πραγματοποιούνται 220 εβδομαδιαίες πτήσεις και 19 δρομολόγια που θα εξυπηρετούνται με σημαντική οικονομική επένδυση της ιρλανδικής εταιρείας.

Μια πολλά υποσχόμενη καλοκαιρινή περίοδος αναμένεται για τα αεροδρόμια της Καλαβρίας Κρότωνα και Lamezia Terme χάρη στα νέα δρομολόγια και τις συχνότητες που εκτελούνται από τη Ryanair που προστίθενται στις υπάρχουσες συνδέσεις στα δύο αεροδρόμια, με αύξηση 21%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, και μια οικονομική επένδυση 100.000.000$ (με βάση 1 αεροσκάφος).

Αναλυτικά, το αεροδρόμιο Sant’Anna θα έχει συνδέσεις με την Μπολόνια από 3 έως 5 συχνότητες, το Μπέργκαμο θα πάει σε 7 συχνότητες με περαιτέρω αύξηση τον Αύγουστο και η νέα πτήση προς το Τρεβίζο θα εξυπηρετείται με 5 συχνότητες, όλα σε εβδομαδιαία βάση.

Στη Lamezia, από την άλλη πλευρά, οι συνδέσεις που θα αυξηθούν από την ιρλανδική εταιρεία περιλαμβάνουν το Μπέργκαμο που θα πάει σε 19 εβδομαδιαίες συχνότητες, τη Μπολόνια 13, τη Μάλτα από 2 σε 5 συχνότητες, τη Βιέννη (Αυστρία) και την Καρλσρούη (Γερμανία) με τρεις εβδομαδιαίες συνδέσεις αντί των δύο που θα λειτουργήσουν το καλοκαίρι του 2022. Σε αυτές τις αυξήσεις θα προστεθεί και η νέα πτήση προς Βενετία Marco Polo η οποία θα εκτελείται σε καθημερινή βάση.

“Η συνεχής δέσμευση της SACAL – σχολιάζει ο μοναδικός διευθυντής της εταιρείας αεροδρομίου της Καλαβρίας, Marco Franchini – θα αντιπροσωπεύει μια σίγουρη αύξηση των δεδομένων κίνησης με επακόλουθο αντίκτυπο στην οικονομία και την απασχόληση που θα δημιουργηθεί από την αύξηση της λειτουργίας του συστήματος αεροδρομίων, με βάση τις αρχές της εξειδίκευσης και του χαρακτηρισμού. Η ενίσχυση της προσφοράς αερομεταφορών είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης δραστηριότητας του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας -καταλήγει ο Franchini- με στόχο τη ριζική αλλαγή της αντίληψης για την προσφορά μιας περιοχής που είναι υποψήφια ως ο νέος βιωματικός προορισμός της ευρωπαϊκής και διηπειρωτικής αγοράς»

 

 

 

Πηγή: https://www.crotonenews.com/cronaca/aeroporto-ryanair-incrementi-i-voli-sullo-scalo-crotonese/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *