ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανήσυχος ο Occhiuto για το μεταναστευτικό: χρειάζονται περισσότεροι πόροι από το Κράτος

«Δεν θέλω να κρύψω ότι ανησυχώ. Επειδή η Καλαβρία τους επόμενους μήνες κινδυνεύει να συγκλονιστεί από κύματα αποβιβάσεων μεταναστών αφού «ήδη τις τελευταίες εβδομάδες η πίεση ήταν υψηλή».

Αυτό δήλωσε ο Roberto Occhiuto, Περιφερειάρχης Καλαβρίας, σε συνέντευξή του στην «Corriere della Sera» στην οποία θυμάται «τους αριθμούς». Το 2022, 18.000 μετανάστες εγκρίνονται από εμάς. Στην πραγματικότητα, πολλά περισσότερα επειδή συχνά φτάνουν εδώ κατά μικρά τμήματα. Τις προάλλες ένα αλιευτικό σκάφος έφτασε στη Roccella Jonica. Στο πλοίο επέβαιναν 650 μετανάστες, χωρίς καμία προειδοποίηση από τη Frontex».

Ο Occhiuto διαμαρτύρεται ότι «εκτός από την Cara του Crotone, δεν είναι ότι στην Καλαβρία η Πολιτεία έχει μεγάλη παρουσία σε αυτό το θέμα. Ελπίζω ότι θα μπορέσει να έρθει βοήθεια, ώστε όχι μόνο να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά και να την μετατρέψουμε σε ευκαιρία. Την Τρίτη θα φέρω ένα μέτρο για να προσφέρω τη δυνατότητα στους επιζώντες του Cutro να προσληφθούν σε κατασκευαστικές εταιρείες. Η Περιφέρεια με τα εκπαιδευτικά της μέσα θα προετοιμάσει αυτούς τους ανθρώπους για τη νέα θέση εργασίας. Ακόμη και σε μια περιοχή με υψηλό ποσοστό ανεργίας όπως η Καλαβρία – καταλήγει – σε ορισμένες θέσεις εργασίας οι μετανάστες μπορεί να είναι μια ευκαιρία».     

 

 

Πηγή: https://www.calabrianews.it/migranti-occhiuto-preoccupato-stato-non-molto-presente-a-noi-servono-aiuti-e-risorse/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *