ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε το 1° συνέδριο μελετών του Randazzo

Με μεγάλη δημόσια επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το «1ο συνέδριο μελέτης της πόλης Randazzo». Ήταν δυο έντονες μέρες, στις 18 και 25 Μαρτίου, 12 ομιλητές εναλλάσσονταν για να ρίξουν φως, με διεπιστημονικό τρόπο, στην προϊστορία, την πρωτοϊστορία και την ελληνική περίοδο στο Randazzo. Πρωταγωνιστές του συνεδρίου ήταν και τα σχολικά ιδρύματα, οι μαθητές του πρώτου και του δεύτερου κύκλου σπουδών ανέβηκαν εναλλάξ στη σκηνή και παρουσίασαν τις εξαιρετικές ερευνητικές τους εργασίες, συνοδευόμενοι από καθηγητές και τους αντίστοιχους Διευθυντές. Ένα οργανωτικό μηχάνημα που συμμετείχε τεχνικούς και χειριστές και δύο τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, τον EuroTV και τον TGR Randazzo.

 

 

Μια ομαδική προσπάθεια που συμμετείχαν τα έξι μέλη της οργανωτικής επιτροπής της W.A.V.E., και η Δημοτική Διοίκηση, η οποία παρείχε την αιγίδα και την υπέροχη τοποθεσία του Πολυχώρου. Αναμνηστικές πλακέτες μοιράστηκαν στους ομιλητές, στους Διευθυντές των Σχολείων, στον Δήμαρχο Francesco Sgroi ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και εκτίμησης που στήριξε και μοιράστηκε μαζί μας την ιδέα ενός έργου που θέλει να ρίξει φως στην ιστορία, την αρχαιολογία, πολιτισμός, τέχνη, για το φυσικό τοπίο και τις παραδόσεις της επικράτειας, μέσα από συνέδρια μελέτης για την πόλη Randazzo.

 

 

Άλλη μια πλακέτα παραδόθηκε στον Σύμβουλο Πολιτισμού Gianluca Anzalone ο οποίος παρακολούθησε προσωπικά την όλη διαδικασία από την αρχή και έδωσε ενεργά και προληπτικά τη συμβολή του στη διοργάνωση της εκδήλωσης, αφαιρώντας κάθε δυσκολία και κάθε εμπόδιο. Στο τέλος της εκδήλωσης ο δήμαρχος απένειμε πλακέτα στον καθηγ. Ο Giuseppe Carmeni ως Συντονιστής και εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής WAVE Randazzo, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για το έργο που επιτελέστηκε. Ήδη εργαζόμαστε για το δεύτερο συνέδριο μελέτης όπου θα μιλήσουμε για τη μεσαιωνική πόλη Randazzo.

 

#wave #randazzo #sicilia #sicily #Unesco

 

Πηγή: Λογαριασμός στο Facebook του “@Welcome to Alcantara valley – Etna”

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *