ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η παγκόσμια κατάταξη του πανεπιστημίου Federico II (Νάπ.)

Για να το συντάξει, το αμερικανικό ίδρυμα QS World University Rankings

 

Σταθερό, στην 416η θέση. Είναι η θέση του Πανεπιστημίου της Νάπολης Federico II στην κατάταξη που δημοσιεύεται κάθε χρόνο στην παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων QS των ΗΠΑ.

Το καλύτερο αποτέλεσμα που επιτυγχάνει το ναπολιτάνικο πανεπιστήμιο όσον αφορά τα μαθήματα κλασικής και αρχαίας ιστορίας, για τα οποία κατατάσσεται 35ο στον κόσμο. Επιστρέφει επίσης μεταξύ των κορυφαίων 100 πανεπιστημίων στον κόσμο για την Πολυτεχνική Σχολή. Επαινείται επίσης για τις διεθνείς ερευνητικές συνεργασίες του (βαθμολογία 91,3 στα 100), για την ακαδημαϊκή φήμη των αποφοίτων και για τον αριθμό των προγραμμάτων σπουδών. Υπάρχουν πράγματι 157 σε 13 τομείς διδασκαλίας: γεωργία, αρχιτεκτονική, οικονομία, φαρμακευτική, δίκαιο, μηχανική, ιατρική και χειρουργική, κτηνιατρική, βιοτεχνολογικές επιστήμες, μαθηματικά, φυσική και φυσικές επιστήμες, πολιτικές επιστήμες, κοινωνιολογία και ανθρωπισμός.

Λοιπόν, πράγματι πολύ καλά, ακόμη και στον τομέα της έρευνας. Αυτό καλύπτει και τα 157 παραπάνω μαθήματα, και ως εκ τούτου για τους φοιτητές «υπάρχει τόσο πνευματική ανάπτυξη όσο και απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων».

 

 

Fonte: https://www.napolitoday.it/scuola/federico-secondo-classifica-universita-mondo.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *