ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Απουλία του κρασιού πάει Γερμανία

54 οινοποιεία και εκατοντάδες ετικέτες για γευσιγνωσία στην έκθεση ProWein 2023

 

Από σήμερα έως την Τρίτη 21, η περιοχή της Απουλίας θα δώσει το παρόν στη διεθνή έκθεση του Ντίσελντορφ με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την παρουσίαση και προώθηση της οινολογίας

 

Τα κρασιά της Απουλίας εκτίθενται και φέτος στο ProWein, τη διάσημη διεθνή εμπορική έκθεση που έχει προγραμματιστεί στο Ντίσελντορφ από σήμερα Κυριακή 19 έως Τρίτη 21 Μαρτίου. Μάλιστα, θα υπάρχουν 54 οινοποιεία και εκατοντάδες ετικέτες που θα αντιπροσωπεύουν την οινολογία της περιοχής στον θεσμικό εκθεσιακό χώρο που προορίζεται για την Περιφέρεια της Απουλίας – Τμήμα Γεωργίας – σε συνεργασία με την Unioncamere.

Ραντεβού στην Αίθουσα 17 (Halle 17), περίπτερο 27 (χώρος Enoteca-Vinotek) για να δοκιμάσετε τα καλύτερα από την παραγωγή κρασιού της Απουλίας, ενώ για να εμβαθύνετε τη γνώση των κύριων αμπελιών της Απουλίας, έχουν προγραμματιστεί τρία  σεμινάρια για επαγγελματίες προκειμένου για εμβάθυνση των γνώσεων που διοργανώνει η Ιταλική Ένωση Sommelier της Απουλίας.

Σήμερα το πρωί, Κυριακή 19, στις 11:30 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση με τίτλο «Let’s talk about Negroamaro» που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Κοινοπραξία για την προστασία του ΠΟΠ Salice Salentino και αυτού των Brindisi και Squinzano. Μετά τη γευσιγνωσία, μεταφρασμένη στα αγγλικά και υπό την καθοδήγηση ενός ομιλητή της Ιταλικής Ένωσης Sommelier της Απουλίας, διαφόρων ετικετών αυτού του πολυτελούς και ευέλικτου αμπέλου, που σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως για την «κατασκευή» ακόμη και ροζέ και αφρωδών κρασιών. Το απόγευμα η προσοχή εστιάζεται στα λευκά κρασιά της Απουλίας.

 

 

Αύριο, Δευτέρα 20 Μαρτίου, στις 3:00 μ.μ., θα δοθεί έμφαση σε μια άλλη ποικιλία σταφυλιού της Απουλίας που κερδίζει δυναμική στις διεθνείς αγορές: «Manduria and Gioia del Colle: πες μου για το Primitivo» είναι στην πραγματικότητα ο τίτλος του δεύτερου σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε στο συνεργασία με τις δυο Κοινοπραξίες για την προστασία των Primitivo di Manduria και Gioia del Colle ΠΟΠ: μια ευκαιρία να συγκριθούν οι δύο πιο ευγενείς εκφράσεις αυτού του αμπελιού χάρη στη δοκιμή οκτώ διάσημων ετικετών. Στο 15 το σημείο στις φούσκες της Απουλίας.

Τρίτο και τελευταίο ραντεβού, τέλος, την Τρίτη 21 Μαρτίου (και πάλι στις 11:30) με το «This is Nero di Troia», σε συνεργασία με το Consorzio DOC Tavoliere Nero di Troia και με αυτό των DOC και DOCG Castel del Monte: ένας ενάρετος διαγωνισμός ανάμεσα στις δυο πιο αυθεντικές εκφράσεις αυτού του αμπέλου που βρίσκεται επίσης σε άνοδο στις διεθνείς αγορές, με γευσιγνωσία 4 ετικετών DOC Tavoliere Nero di Troia εναλλασσόμενες με άλλες τόσες ετικέτες DOC Castel del Monte. Τέλος, στις 3 το μεσημέρι, το επίκεντρο στα ροζέ της Απουλίας.

 

Πηγή: https://www.baritoday.it/economia/vini-puglia-fiera-prowein-2023.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *