ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συμπλοκές με οπαδούς της Eintracht: 5 Ιταλοί και 3 Γερμανοί με χειροπέδες (φωτ.)

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8 άτομα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων της αστυνομίας για τις συμπλοκές που έλαβαν χώρα χθες στη Νάπολη. Είναι 5 Ιταλοί και 3 Γερμανοί. Τα στοιχεία δόθηκαν από τον αστυνομικό επίτροπο της Νάπολης Alessandro Giulano, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νομαρχία. Ο επίτροπος εξήγησε ότι οι δραστηριότητες «συνεχίζονται ακόμη μέσω της εξέτασης των εικόνων». Αρχικά, 7 άτομα προσήχθησαν με χειροπέδες.

Η μεταφορά των οπαδών της Eintracht

Τα λεωφορεία της ANM* έφυγαν και θα πρέπει να απομακρύνουν τους οπαδούς της Eintracht από το ξενοδοχείο Continental στη Νάπολη όπου διανυκτέρευσαν. Θα συνοδεύονται από την αστυνομία εν μέρει στη Ρώμη, εν μέρει στο αεροδρόμιο, εν μέρει στο Salerno. Θα αποχωρήσουνπερίπου 300, επειδή μια πρώτη ομάδα άλλων 300 έφυγε από την πρωτεύουσα της Καμπανίας χθες το βράδυ, μετά την προσπάθεια των ultras της Νάπολι να φτάσουν στο ξενοδοχείο μετά το παιχνίδι. Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί στη Νομαρχία συγκαλείται επιτροπή έκτακτης τάξης και ασφάλειας για να αποτιμήσει την κατάσταση και την καταμέτρηση των ζημιών από τις συγκρούσεις στην Piazza del Gesù.

Οι συμπλοκές μέσα στη νύχτα

Αστικός ανταρτοπόλεμος επίσης τη νύχτα στη Νάπολη, στην παραλία, όπου μένουν οπαδοί της Eintracht Φρανκφούρτης. Βρέθηκαν από την αστυνομία μέσα στη Via Chiatamone 3 βόμβες μολότοφ. Μεγάλη ένταση όταν οι Ναπολιτάνοι ultras κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο Royal Continental όπου διέμεναν οι Γερμανοί. Αναφέρθηκε επίσης η ρίψη πετρών. Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή για να αποφύγουν νέες συμπλοκές. Στην περιοχή δρα ένα ελικόπτερο της αστυνομίας.

Αυτοκίνητο της αστυνομίας κάηκε και τραυματίστηκε: εφιάλτης στην πόλη

Όλα ξεκίνησαν μετά τον αποκλεισμό των οπαδών της ομάδας της Bundesliga, που εδρεύει στη Φρανκφούρτη, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Champions League, ο οποίος στη συνέχεια επικύρωσε το πέρασμα των Azzurri στα προημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία. Αντ’αυτού, εμφανίστηκαν επίσης στη Νάπολη σε αρκετές εκατοντάδες, δίνοντας ζωή σε μια πομπή στους δρόμους της πόλης μέχρι να φτάσουν στην Piazza del Gesù. Εδώ ήρθαν σε επαφή με τους ultras της Νάπολης, παρά την παρουσία της αστυνομίας. Ισχυρές εντάσεις και συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πλατεία από τις 16:30 της 15ης Μαρτίου, όπου πυρπολήθηκε και αυτοκίνητο της αστυνομίας. Εκτεταμένες ζημιές και στις εμπορικές δραστηριότητες του ιστορικού κέντρου. Τα πέντε λεωφορεία της ANM που μετέφεραν τους Γερμανούς καταστράφηκαν ολοσχερώς. Ένας από τους οδηγούς αναγκάστηκε επίσης να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη στο νοσοκομείο για τραυματισμό στα μάτια. Ο απολογισμός κάνει λόγο επίσης για 10 στελέχη της ομάδας και 2 Γερμανούς οπαδούς που τραυματίστηκαν. Όλα για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Manfredi: «Απαράδεκτος ανταρτοπόλεμος. Ζητώ από τους Ναπολιτάνους να είναι υπεύθυνοι»

«Παρακολουθώ τι συνέβη στους δρόμους μας. Ένα απαράδεκτο κλίμα ανταρτοπόλεμου. Ευχαριστώ τις αρχές επιβολής του νόμου, τη δημοτική αστυνομία και την ANM που κινήθηκαν για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών. Απευθύνω έκκληση στους Ναπολιτάνους, να είστε υπεύθυνοι». Έτσι ο δήμαρχος της Νάπολης Gaetano Manfredi σχολιάζει στο Twitter τι συνέβη τις τελευταίες ώρες στο κέντρο της πόλης.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

*Azienda Napoletana Mobilità SpA (Εταιρία Μετακινήσεων Νάπολης)

Πηγή: https://www.napolitoday.it/foto/foto-cronaca-napoli/scontri-tifosi-eintracht-foto-nicola-clemente/#whatsapp-image-2023-03-15-at-17-14-58.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *