ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιστορικές αναπαραστάσεις, The Phoenicians: 2 ντοκυμαντέρ στην Ηράκλεια Μινώα και στην Palma de Monteciaro

Η Ηράκλεια Μινώα, το Capo Bianco, το φυσικό καταφύγιο των εκβολών του ποταμού Πλατανίου, το ιδανικό σκηνικό για μια ιστορική αναπαράσταση που θα γυριστεί ντοκυμαντέρ από τον πολιτιστικό σύλλογο The Phoenicians, με πρόεδρο την Alessandra Conti, υπό την αιγίδα του δήμου Cattolica Eraclea.

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος The Phoenicians APS του Ακράγαντα- αναφέρεται σε υπόμνημα – προωθεί τη διάδοση της γνώσης των αρχαίων πολιτισμών της λεκάνης της Μεσογείου, χρησιμοποιώντας τα μέσα της ιστορικής αναπαράστασης. Επιδιώκοντας τους καταστατικούς σκοπούς του, οι The Phoenicians APS δημιούργησε το 2022 ένα αυτοδιαχειριζόμενο έργο, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενημερωτικών ντοκιμαντέρ, σε σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να αναδειχθούν οι δεσμοί τους με το παρελθόν μέσω της αναπαράστασης. Το υλικό που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα σχολεία και κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, βοηθά στην κατανόηση του πνεύματος των τόπων που ζούμε σήμερα και πώς και από ποιον σύχναζαν στο παρελθόν, ενθαρρύνοντας τη γνώση και την ανάκτηση αυτών των πολιτιστικών ριζών, επίσης με σκοπό την τουριστική-πολιτιστική προβολή. Εκτός από τα μέλη και τους εθελοντές, τα μέλη της Ιστορικής Ομάδας Ακράγαντα (Gruppo Storico Akragas), εντός του συλλόγου, συμμετέχουν και οι ντόπιοι, που εμπλέκονται ως ηθοποιοί στα γυρίσματα.

 

 

Ο σύλλογος The Phoenicians APS έχει ήδη γυρίσει ένα ντοκυμαντέρ στη Γέλα υπό την αιγίδα του δήμου, “Demetra a Gela” το 2022, επικεντρώθηκε στην αναπαράσταση των φεστιβάλ προς τιμήν της Δήμητρας και της σημερινής λατρείας της Madonna di Bitalemi και τώρα γυρίζει 2 άλλα ντοκιμαντέρ: ένα με την αιγίδα του δήμου Palma di Montechiaro, με τη συνεργασία της αρχαιολόγου Elisabetta Castellana, με θέμα «Ο κύκλος του σιταριού, από τον μύθο στο πρόσφατο παρελθόν μας», με σκηνές από τον μύθο της Δήμητρας, της Περσεφόνης και του Άδη και μια άλλη με την αιγίδα του δήμου της Cattolica Eraclea.με τίτλο «Πορφύρια», για τον μύθο, το εμπόριο και την παραγωγή της πορφύρας στην αρχαιότητα. Μέσα σε αυτό το τελευταίο ντοκυμαντέρ, που τοποθετείται ανάμεσα στο στόμα του Πλατάνιου και του Capobianco, θα παρουσιαστούν επίσης τα αποτελέσματα που πέτυχαν η Alessandra Conti και ο Daniele Leone που κατάφεραν να παράγουν το μωβ χάρη στην επίβλεψη της εξειδικευμένης ερευνήτριας Inge Boesken Kanold».

 

Ακολουθούν φωτογραφίες του Diego Duran:

 

 

 

 

Πηγή: https://comunicalo.it/2023/03/16/rievocazioni-storiche-the-phoenicians-2-docufilm-a-eraclea-minoa-e-a-palma-di-montechiaro-2/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *