ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι μαθητές του Λυκείου “Ζάλευκος” των Λοκρών στη Νέα Υόρκη για το έργο «Model United Nations Experience Run»

Μεγάλη ευκαιρία, αυτή που βίωσαν οι μαθητές του Επιστημονικού Λυκείου “Ζάλευκος” των Επ. Λοκρών, με επικεφαλής τη Διευθύντρια Carmela Rita Serafino, η οποία, στις 26 Φεβρουαρίου, αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενη από τον καθηγητή Mario Procopio. Η εκδήλωση είναι μέρος του έργου Muner (Model United Nations Experience Run), της μεγαλύτερης και πιο αναγνωρισμένης εμπειρίας, που διοργανώνεται από το United Network.

Στο Μεγάλο Μήλο (προσ. Νέας Υόρκης), σε απόσταση αναπνοής από την Times Square, μαζί με περισσότερους από 3.000 μαθητές από όλο τον κόσμο, η αντιπροσωπεία των μαθητών της τρίτης και τέταρτης τάξης του Λυκείου “Ζάλευκος”, μπόρεσε να συμμετάσχει σε αυτή την εξαιρετική ευκαιρία να συγκρίνει διαφορετικές ιδέες, να καθορίσει νέες στρατηγικές της διεθνούς πολιτικής, σε μια πραγματική προσομοίωση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, που λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη: το Global Citizen Model United National (GCMUN). Η εργασία προσομοίωσης, στα αγγλικά, συντονίστηκε από ένα διεθνές προσωπικό, τα μέλη του οποίου προέρχονταν από τα πιο διάσημα αμερικανικά πανεπιστήμια (συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου του Harvard). Είχαν επίσης την ευκαιρία να συναντήσουν τους διπλωμάτες που εργάζονται στη Νέα Υόρκη, στις Μόνιμες Αντιπροσωπείες (Mission Briefing), καθώς και να γνωρίσουν τις διάφορες επαγγελματικές προσωπικότητες που εμπλέκονται στο Γενικό Προξενείο της Ιταλίας και στην Ιταλική Μόνιμη Αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη. Μια εξαιρετική ευκαιρία για το Λύκειο “Ζάλευκος”, όχι μόνο από γλωσσική άποψη, αλλά και από συνεργατική άποψη, μέσω διαλόγου και σύγκρισης. Δεν είναι τυχαίο ότι ένας μαθητής της τάξης IV E, ο Vincenzo Cristarella, που διακρίνεται για την ποιότητα των παρεμβάσεών του, έλαβε ειδική μνεία.

 

Η γνώση απόψεων από διάφορα μέρη του κόσμου, σίγουρα εμπλουτίζει τις βιωματικές αποσκευές ενός μελλοντικού επαγγελματία και πολίτη, κάνοντάς τον να συνειδητοποιήσει ότι οι ιδέες του πρέπει αναγκαστικά να έρθουν αντιμέτωπες με εκείνες που είναι μακρινές ή αντίθετες με τις δικές μας. Με αυτόν τον τρόπο, διαμορφώνεται μια υγιής προορατική νοοτροπία, βασισμένη στον σεβασμό των κανόνων της πολιτικής συνύπαρξης, και αν αυτό λάβει χώρα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, αποκτά ένα ορισμένο ιστορικό βάρος, εκεί, όπου τα οικουμενικά δικαιώματα χαίρουν υπεράσπισης και διασφαλίζονται με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπεια του καθενός. Και γίνεται πιο δυνατό τώρα, σε μια εποχή που ο μανδύας του πολέμου κρέμεται πάνω από τον κόσμο. Οι νέοι του Λυκείου “Ζάλευκος” έχουν βιώσει από πρώτο χέρι την υπερηφάνεια της ζωής σε έναν δημοκρατικό κόσμο που πρέπει να υπερασπιστεί με όλες τους τις δυνάμεις, επειδή έχουν το μέλλον της ανθρωπότητας στα χέρια τους.

 

Πηγή: https://www.calabrianews.it/i-ragazzi-del-liceo-zaleuco-di-locri-a-new-york-per-il-progetto-model-united-nations-experience-run/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *