ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Cirò (Κρ.) – Ολοκληρώθηκε ο 1ος Μουσικός Διαγωνισμός “Ευτέρπη”

Cirò (KR) – Η πρώτη έκδοση του Μουσικού Διαγωνισμού Ευτέρπη, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου 2023, στο Teatro Filottete, στο Cirò (Κρότωνας), έληξε εν μέσω ικανοποίησης όλων των παρόντων. Ο προαναφερόμενος διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο μιας αλυσίδας εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το έτος 2023 για τους εορτασμούς της εικοστής επετείου δραστηριότητας του Μουσικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευτέρπη» – Corpo Bandistico Città di Cirò.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 60 ακροάσεις μεταξύ σολίστ και ομάδων δωματίου, χωρισμένες σε τμήματα και κατηγορίες ανά ηλικιακή ομάδα, προερχόμενες από τα σχολεία της περιοχής crotone, από το Μουσικό Γυμνάσιο “V. Gravina” και από Μουσικούς Συλλόγους και Ακαδημίες, και συμμετείχαν επίσης γειτονικές περιοχές συγκρίνοντας μαθητές υψηλού επιπέδου, και αυτό αποδεικνύεται από τον αριθμό των “Πρώτων Βραβείων” που κέρδισαν οι μουσικοί που έπαιξαν.

Η εκδήλωση, που χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο του Cirò, κατέστη δυνατή χάρη στη συνοχή και το πείσμα της ομάδας του Corpo Bandistico Città di Cirò (Μουσικού Συγκροτήματος της Πόλης του Cirò) που αφιερώθηκαν εξ ολοκλήρου για την επιτυχία της βραδιάς, καθοδηγώντας το κοινό, προσεκτικό, ευγενικό και ικανό να ακούσει τις παραστάσεις σε θρησκευτική σιωπή.

Μεγάλη ήταν η ικανοποίηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Nicodemo Giorno, δημιουργού του Διαγωνισμού Ευτέρπη, που είδε την ικανοποίηση των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής που είδε τον θρίαμβο πρώτα απ ‘όλα τον επαγγελματισμό με τον οποίο αυτοί διακρίθηκαν, αξιολογούμενοι από μια τεχνική κριτική επιτροπή επαγγελματιών που αναφέρονται παρακάτω: M° Maurizio Managò (Πρόεδρος), Nicodemo Giorno, Francesco Novello, Margherita Russo, Dario Zurlo.

Μεταξύ των επίσημων συνεργατών της εκδήλωσης είναι το μουσικό κατάστημα “Music&More” του Fabio Durante και ο Μουσικός Σύλλογος “Adiemus Ensemble”.

 

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Euterpe Δρ. Luigi Dell’Aquila ολοκλήρωσε τη βραδιά ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους και προσκαλώντας τους στη δεύτερη διοργάνωση του διαγωνισμού Ευτέρπη που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2024.

Ακολουθούν τα ονόματα των νικητών των χρηματικών επάθλων που μπορούν να δαπανηθούν στο μουσικό κατάστημα “Music &more”:

 

ΒΡΑΒΕΙΟ “SAVERIO SALITURI” 

EX AEQUO

Anna De Fine, Κλαρινέτο – Τομ. A – Κατηγορία B΄

Gabriele Arcuri, Flauto – Τομ. A – Κατηγορία Γ΄

 

ΒΡΑΒΕΙΟ “LUIGI LILIO”

Vincenzo Antonio Grandinetti, Πιάνο – Τομ. B – Κατηγορία Γ΄

 

ΒΡΑΒΕΙΟ “EUTERPE”

EX AEQUO

Emanuele Fiorino, Πιάνο – Τομ. C – Κατηγορία  JUNIOR

ittorio Pio Citraro, Φλάουτο – Τομ. C – Κατηγορία  JUNIOR

 

Πηγή: https://www.crotoneok.it/ciro-kr-conclusa-la-prima-edizione-del-concorso-musicale-euterpe/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *