ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλλη μία επίθεση σε ιατρό, προειδοποίηση Ιατρικού Συλλόγου: “δεν αντέχουμε άλλο”

Η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την πολλοστή επίθεση σε ιατρό. Αυτή τη φορά, ήταν ένας παθολόγος από το Giugliano που πλήρωσε το τίμημα. 

Κλωτσιές, γροθιές και χαστούκια σε γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Συνέβη στο Giugliano την Παρασκευή 10 Μαρτίου. Ένα κύμα βίας προήλθε από έναν ασθενή που απαίτησε από τον γιατρό την πιστοποίηση των θεραπειών και της αγωγής στις οποίες είχε υποβληθεί ο άνδρας στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης. Ο παθολόγος προσπάθησε να του εξηγήσει ότι αυτό το έγγραφο έπρεπε να συνταχθεί από το άτομο που είχε χορηγήσει τη θεραπεία και στη συνέχεια από τον γιατρό της αίθουσας έκτακτης ανάγκης. Απάντηση που δεν πρέπει να ικανοποίησε τον επιτιθέμενο που άρχισε να χτυπάει το ατυχές λευκό παλτό που, στη συνέχεια, κατέληξε στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης.

Μια επιθετικότητα, η πολλοστή, η οποία για άλλη μια φορά οδηγεί τους γιατρούς να σημάνουν συναγερμό. «Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε να σχολιάζουμε ένα βάναυσο επεισόδιο εναντίον ενός συναδέλφου του οποίου το μόνο λάθος είναι να κάνει το καθήκον του», σχολίασε ο Luigi Sparano, επαρχιακός γραμματέας της Ιταλικής Ομοσπονδίας Γενικών Ιατρών. «Πολύ συχνά – συνεχίζει – οι πολίτες ωθούν με τον τρόπο τους τον παθολόγο στο να εξασκήσει καθήκοντα που δεν μπορούν να είναι δική του ευθύνη. Ένας κοινωνικός θυμός εκτονώνεται πάνω μας, που συχνά συνδέεται με την έλλειψη κατανόησης των απαραίτητων μηχανισμών διάγνωσης και θεραπείας».

Για να ξεκαθαρίσει, για άλλη μια φορά, τα καθήκοντα των διαφόρων επιπέδων υγείας είναι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου  της Νάπολης Bruno Zuccarelli: «Δεν υπάρχει αντίθεση στο θέμα των πιστοποιήσεων μεταξύ νοσοκομειακών γιατρών και γενικών ιατρών. Ήδη τις τελευταίες εβδομάδες ο Ιατρικός Σύλλογος έχει κάνει ΈΝΑ PEC σε όλες τις δομές και, σήμερα, στους συναδέλφους, να θυμούνται ποιες είναι οι νομικές υποχρεώσεις σχετικά με τις πιστοποιήσεις. Αυτό που συνέβη στο Giugliano είναι απαράδεκτο και αδικαιολόγητο, οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ποιοι είναι οι σωστοί δρόμοι και δεν μπορούν να σκεφτούν να χρησιμοποιήσουν βία για να επιτύχουν προνομιακή μεταχείριση».

Δεν είναι εύκολες μέρες για τη Ναπολιτάνικη Υγεία, αν αναλογιστούμε ότι πάντα την Παρασκευή 10 Μαρτίου καταγράφηκε άλλο ένα επεισόδιο βίας στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης του νοσοκομείου San Paolo. Όπως κατήγγειλε ο Ιπποκράτης «… Γύρω στις 4 τα ξημερώματα σημειώθηκε επίθεση στα επείγοντα από μέλη της οικογένειας ασθενούς, ο οποίος είχε ήδη πεθάνει. Συγγενείς μετέφεραν τη γυναίκα αυτή στο νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι ήταν ήδη νεκρή για αρκετές ώρες. Μόλις ειδοποιήθηκαν για τον θάνατο, η οικογένεια επιτέθηκε σε όλους μπροστά τους, σπρώχνοντάς τους και γρονθοκοπώντας τους, έσπασαν ακόμη και την πόρτα πρόσβασης στην έξοδο κινδύνου».

 

 

Πηγή: https://www.napolitoday.it/cronaca/aggressione-medico-giugliano.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *