ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Mazzarino περιφερειακός συντονιστής (Απουλία) της δημοσιογραφικής ομοσπονδίας

Η εδαφική διάρθρωση του νέου δημοσιογραφιού συνδικάτου

Η Figec, Ιταλική Ομοσπονδία Δημοσιογραφίας, Εκδόσεων και Επικοινωνίας, ένωση δημοσιογράφων, επικοινωνιολόγων και επαγγελματιών της ενημέρωσης, των μέσων ενημέρωσης, των εκδόσεων και του πολιτισμού, που συνενώθηκε με τη Cisal, λίγο περισσότερο από 6 μήνες μετά την ίδρυσή της (Ιούλιος 2022) και σε φάση εκθετικής ανάπτυξης, παρούσα πλέον σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες, είναι δομημένη στην επικράτεια με τον διορισμό των πρώτων περιφερειακών συντονιστών. Ο γενικός γραμματέας Carlo Parisi (Καλαβρία), ο πρόεδρος Lorenzo Del Boca (Πεδεμόντιο) και το εθνικό εκτελεστικό συμβούλιο συνοδεύονται τώρα από τους πρώτους περιφερειακούς συντονιστές και επαρχιακούς διαχειριστές. Ο περιφερειακός συντονιστής της Απουλίας είναι ο δημοσιογράφος Giuseppe Mazzarino από τον Τάραντα, ελεγκτής του Σωματείου των Δημοσιογράφων της Απουλίας και μέλος της ομάδας εργασίας για τη δεοντολογία του εθνικού συμβουλίου του Σωματείου.

Δηλώσεις του Προέδρου Parisi

«Μια νέα, σύγχρονη, καταρτισμένη, υπεύθυνη και πάνω απ’ όλα ανθρώπινη ένωση επιβεβαιώνεται. Ισχυρά αγκυροβολημένοι στα εδάφη για να είναι κοντά ακόμη και στους τελευταίους από τους εργαζόμενους και να συλλέγουν άμεσα τα αιτήματα των διαφόρων επαγγελματικών κατηγοριών», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Parisi, υπενθυμίζοντας ότι η Figec, ομόσπονδη με τη Cisal, τη μεγαλύτερη συνομοσπονδία αυτόνομων συνδικάτων, με επικεφαλής τον Francesco Cavallaro, θέτει μεταξύ άλλων στη διάθεση των μελών της, με στόχο ένα συνδικάτο πραγματικά στην υπηρεσία των εργαζομένων, μισθωτούς ή αυτοαπασχολούμενους, το δίκτυο των χορηγιών και το Caf of Cisal, που υπάρχουν σε κάθε Επαρχία.

“Ένα συνδικάτο – υπογραμμίζει το εκδοθέν στο συμβούλιο της Figec-Cisal υπόμνημα – για την προστασία και την υπεράσπιση του υπάρχοντος έργου, αλλά και για την έρευνα και την ανάπτυξη του έργου που είναι να πραγματοποιηθεί. Ένα συνδικάτο που επαναφέρει στο κέντρο της ζωής της χώρας το θέμα της ενημέρωσης ως δείκτη δημοκρατίας, το οποίο μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με ελευθερία από τις ανάγκες όσων εργάζονται στα ΜΜΕ, στον κόσμο της επικοινωνίας και του πολιτισμού σε όλες τις μορφές του».

Τα λόγια του περιφερειακού συντονιστή Mazzarino

«Γεννηθήκαμε για να εκπροσωπούμε τη δημοσιογραφία σε όλες τις πτυχές της – είπε ο Mazzarino αλλά και τους επικοινωνιολόγους και όλους τους επαγγελματίες στον κόσμο της πληροφόρησης, των εκδόσεων, των μέσων ενημέρωσης, του πολιτισμού, γνωρίζοντας, όπως είμαστε, ότι μόνο μια εκπροσώπηση όλου αυτού του πολύπλοκου και δυστυχώς αποσπασματικού τομέα μπορεί να είναι πραγματικά αποτελεσματική, στην υπηρεσία όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και των χρηστών αυτής της πολύ συγκεκριμένης εργασίας, δηλ. όλων των πολιτών».

«Και ότι η φιλοδοξία μας δεν είναι εξωπραγματική – καταλήγει ο περιφερειακός συντονιστής Mazzarino – αποδεικνύεται επίσης από το γεγονός ότι λίγους μήνες μετά τη γέννησή μας, και μετά από μόλις 2 μήνες από τη λήξη του πειραματικού πρωτοκόλλου Uspi-Cisal, εμείς στο Figec έχουμε συνάψει με την Uspi, Ένωση του ιταλικού περιοδικού Τύπου, την ένωση εργοδοτών που εκπροσωπεί περισσότερο όχι μόνο τον τοπικό περιοδικό τύπο αλλά και τις ηλεκτρονικές εφημερίδες, μια εθνική συλλογική σύμβαση για το δημοσιογραφικό και συντακτικό έργο που συνδυάζει σημαντικές οικονομικές βελτιώσεις σε σχέση με το πρωτόκολλο, σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο συμβατότητας, με την ενίσχυση των προνομίων και των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και άλλων φορέων ενημέρωσης».

Πηγή: https://www.tarantobuonasera.it/cronaca/662695/figec-cisal-mazzarino-coordinatore-regionale/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *