ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κρότωνας, στο Μουσείο Πυθαγόρα σεμινάρια Μαθηματικών

Κρότωνας – Ξεκινά ο κύκλος ενημερωτικών σεμιναρίων για τα Μαθηματικά από το Τμήμα Μαθηματικών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Καλαβρίας.

 

 

 

Το DeMaCS*, σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Jobel, εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα σεμιναρίων, στο Μουσείο και τους Κήπους του Πυθαγόρα, από τους ερευνητές του, προκειμένου να προτείνει μια σημαντική πορεία για τη σχολική κοινότητα του Κροτώνα, κυρίως για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να συμβάλει στη διάδοση της κουλτούρας των μαθηματικών και των υπολογιστών: να εκπαιδεύσει τις νεότερες γενιές στην κριτική συλλογιστική και να εντοπίσει καινοτόμες και δημιουργικές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα: δεξιότητες που είναι όλο και πιο κεντρικές στην κοινωνία μας, μια απαραίτητη αποσκευή για να αντιμετωπίσουμε συνειδητά τις προκλήσεις του μέλλοντος.

  • Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 23.03 στις 10:00 π.μ., με θέμα «Άπειρο, ισότητα και δυνατότητα: Τρεις μαθηματικές έννοιες και τρεις ιστορίες να αφηγηθείς» του Gianluigi Greco, Διευθυντή του Τμήματος Μαθηματικών και Επιστήμης Υπολογιστών (DeMaCS).
  • Η δεύτερη συνάντηση θα γίνει στις 06.04, στις 10:00 π.μ. με μάθημα με θέμα «Το παράδοξο του Ζήνωνα: Λογική, ψυχολογία και διαίσθηση», από τον Dino Sciunzi, συντονιστή του Προγράμματος Σπουδών στα Μαθηματικά.
  • Το τρίτο ραντεβού, στις 14 Μαΐου, στις 10:00 π.μ., με «Λογική συλλογιστική και επιχειρηματολογία», από τον Francesco Dell’Accio, επιστημονικό διευθυντή του έργου «ScuoleAIDeMaCS».

 

DeMaCS: Τμήμα Μαθηματικών & Πληροφορικής (Πανεπιστήμιο Καλαβρίας)

 

Πηγή: https://www.crotoneok.it/crotone-al-museo-di-pitagora-i-seminari-sulla-matematica/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *