ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνο ένας αστυνομικός στο νοσ. Pellegrini – η Coisp συναντά τον αξ. Borrelli

Η μάχη που διεξάγει η Ένωση Αστυνομικών Coisp σχετικά με το νέο άνοιγμα της ομάδας στο νοσοκομείο Pellegrini συνεχίζεται. Μάλιστα, μόλις σήμερα το πρωί ήρθε να ενισχύσει την έκκληση της Coisp ο οn. Francesco Emilio Borrelli, υποστηρικτής πολλών εκστρατειών υπέρ της νομιμότητας για την υπεράσπιση των πολιτών και των έντιμων εργαζομένων της Παρθενοπαίας πόλης (Νάπολης). «Ασφαλώς συμφωνούμε με τον τερματισμό της αχαλίνωτης βίας που διαπράττεται σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης μας – σχολιάζει ο Giuseppe Raimondi, Επαρχιακός Γενικός Γραμματέας της Ναπολιτάνικης Ένωσης Αστυνομικών Coisp – επομένως συμφωνούμε με το άνοιγμα των αστυνομικών μονάδων στις δομές που πλήττονται περισσότερο από αυτές τις βίαιες συμπεριφορές, αλλά αυτό που αμφισβητούμε στον Αστυνομικό Επίτροπο της Νάπολης είναι η παρουσία, μέσα σε αυτές τις μονάδες, ενός μόνον αστυνομικού. Δεν μπορείτε να σκεφτείτε να λύσετε το πρόβλημα της καταστροφής μέσα στους θαλάμους έκτακτης ανάγκης με τη χρήση ενός μόνο αστυνομικού, είναι αδιανόητο πράγμα. Εδώ βρίσκεται το επίκεντρο της κρισιμότητάς μας, η οποία θα μεταφερθεί και στα αρμόδια εθνικά γραφεία, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να παρέμβουμε δυναμικά, προκειμένου να προστατεύσουμε τους γιατρούς και τους πολίτες που καθημερινά προσέρχονται στα Επείγοντα και τα νοσοκομεία γενικότερα, καθώς και τον ίδιο τον αστυνομικό. Η ελπίδα μας είναι επίσης ότι και ο αξ. Borrelli θα  είναι εκπρόσωπος στη Βουλή για αυτό το λεπτό και σοβαρό πρόβλημα».

Η είσοδος του νοσοκομείου Vecchio Pellegrini στη Νάπολη, όπου τη νύχτα ένας οπλισμένος και φορώντας κράνος, έριξε μερικούς πυροβολισμούς κατά ενός 22χρονου από την περιοχή Arenella που έφτασε λίγο πριν, μαζί με άλλους νέους, με τραύματα από πυροβολισμούς στα πόδια, 17.05.2019. Οι πυροβολισμοί, ευτυχώς, δεν έφτασαν στο νεαρό. ANSA/ CIRO FUSCO

Προφανώς, και ο αξ. Borrelli, ο οποίος, κατανοώντας πλήρως την κατάσταση, σχολιάζει: «Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους ότι το νοσοκομείο Pellegrini είναι το νοσοκομείο στην περιοχή της Καμπανίας, ίσως ακόμη και σε εθνικό επίπεδο, με τον μεγαλύτερο αριθμό επιθέσεων και πράξεων βίας, είναι αυτό που έχει καταστραφεί αρκετές φορές μέσα – υπενθυμίζοντας ένα επεισόδιο στο οποίο οι καταστροφείς προκάλεσαν περίπου 19.000€ σε ζημιές, γεγονός ακόμα άλυτο». Και συνεχίζει λέγοντας ότι «εδώ χρειαζόμαστε μία ενισχυμένη ομάδα, όπως χρειαζόμαστε και σε άλλα νοσοκομεία, επίσης επειδή αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να συλληφθούν και να καταδικαστούν. Κάποιος που μπαίνει σε ένα νοσοκομείο και ξυλοκοπεί ή πυροβολεί, πρέπει να συλληφθεί, πρέπει να καταδικαστεί ευθέως και ένας μόνο αστυνομικός, αντικειμενικά, δεν μπορεί να σταματήσει τη βάρβαρη ορδή. Αν συμβεί κάτι κάνει, καλεί και το 113; Δεν χρειαζόμαστε τον τηλεφωνητή, αλλά  μια πραγματική ομάδα!».

Το Coisp εκτίμησε τη διαθεσιμότητα του αξ. Borrelli που συμμερίστηκε τις αμηχανίες που εκφράστηκαν αποδεικνύοντας, ουσιαστικά, ότι στέκεται δίπλα πρώτα απ’όλα στους έντιμους πολίτες, εργαζομένους στον τομέα της υγείας καθώς και παρθενοπαίους (ναπολιτάνους) αστυνομικούς.

 

Πηγή: https://www.gazzettadinapoli.it/notizie/un-solo-poliziotto-al-drappello-del-pellegrini-il-coisp-incontra-lon-borrelli/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *