ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Η κάρτα για το λεωφορείο στα 20€, ο 1ος Π/Υ του Muvt στο Μπάρι

«Προς τους 12.000 τον αριθμό οι συνδρομητές. Περισσότερα από 1.500 αιτήματα για υποστήριξη»

 

Οι αριθμοί από το άνοιγμα των συνδρομών Amtab*, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου. Πάνω από 5.000 επικυρώσεις την ημέρα. Σύμφωνα με τον Galasso: “Αυξήσαμε επίσης τις μεταπωλήσεις για την αγορά καρτών”.

Ήδη πάνω από 11.500 συνδρομές, με συνεχώς ενημερωμένα δεδομένα, αλλά και περίπου 5.000 επικυρώσεις την ημέρα, ή 2.500 άτομα που παίρνουν το λεωφορείο μετ ‘επιστροφής με την κάρτα: αυτά είναι τα πρώτα αποτελέσματα του Muvt** στο Bus 365, της συνδρομής Amtab στα 20€ ετησίως που επιτρέπει στους χρήστες να ταξιδεύουν με αστικά λεωφορεία στο Μπάρι με απεριόριστο τρόπο.

Από την έναρξη της υπηρεσίας, που ενεργοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στις 13, όλο και περισσότεροι άνθρωποι από το Μπάρι αποφασίζουν να εγγραφούν στη συνδρομή, όχι χωρίς κάποια προβλήματα, ειδικά στις αρχικές φάσεις. Η Amtab έτρεξε να καλύψει τη ζήτηση με ενισχύσεις για βοήθεια: από το άνοιγμα των καταχωρήσεων, 851 αιτήσεις συνδρομής διεκπεραιώθηκαν μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: muvt.app@amtab.it, 310 urp@amtab.it, άλλα 97 αιτήματα παροχής πληροφοριών προς muvt.card@amtab.it. και 221 μηνύματα στο WhatsApp, το οποίο είναι ένα κανάλι που ενεργοποιείται για αυτήν την πρωτοβουλία και βρίσκεται ακόμα στη φάση λειτουργίας. Έλαβε επίσης, περίπου 1.500 κλήσεις στον αριθμό χωρίς χρέωση και περίπου 100 στον αριθμό Urp.

Μεταξύ των διάφορων αιτημάτων των πολιτών, επίσης εκείνων για αύξηση των μεταπωλήσεων καρτών, λίγα στην αρχική φάση: τώρα υπάρχουν 78, επιτρέποντας μεγαλύτερη πληρότητα στην αγορά καρτών των 2€, απαραίτητων για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας και την ακύρωση κατά την επιβίβαση στο λεωφορείο, επίσης για τη συμμόρφωση με τον ελάχιστο κανόνα των 3 επικυρώσεων το πρώτο 3μηνο, επί ποινή ακύρωσης της συνδρομής. Ένα άλλο πρόβλημα, για τη συνδρομή, αφορούσε αντίθετα στην εύρεση της έντυπης φόρμας που θα συνδυαζόταν με τη συνδρομή, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αρκετοί δεν μπόρεσαν να το κατεβάσουν ή να το βρουν στο διαδίκτυο: «Επιτρέψαμε – εξηγεί στην BariToday ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημοσίων Έργων του Μπάρι,  Giuseppe Galassoνα είναι επίσης διαθέσιμο στα εκδοτήρια των οδών Trevisani και Moro μαζί με την κάρτα των 2€. Η εταιρεία καταβάλλει σημαντική προσπάθεια για την κάλυψη όλων των αναγκών».

Ο Π/Υ, για τον Δήμο, είναι θετικός: «Στόχος ήταν να επιστρέψουν οι κάτοικοι του Μπάρι στη χρήση των λεωφορείων μετά τους μήνες μετά την πανδημία. Από την πλευρά μας – επισημαίνει ο Galasso -, στο άμεσο μέλλον, γίνεται προσπάθεια που θα οδηγήσει σε ανανέωση του στόλου των λεωφορείων με πλήρη εξηλεκτρισμό των οχημάτων. Επιπλέον, για να μειωθούν οι χρόνοι μετακίνησης, θα υπάρξει το έργο των 4 γραμμών ταχείας μεταφοράς, του Brt, που χρηματοδοτούνται με 159.000.000€, προκειμένου να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση μέσω της χρήσης προνομιακών λωρίδων για το 80% των διαδρομών. Χρησιμοποιούμε λοιπόν έναν οικονομικό μοχλό, με τη συνδρομή, αλλά στο μέλλον θα έχουμε και άλλους για να κάνουμε την υπηρεσία αποτελεσματική και βιώσιμη».

*AMTAB S.p.A.

**Muvt: Mobilità Urbana Vivibile e Tecnologica

Πηγή: https://www.mgrecianews.com/2023/03/01/gli-abbonamenti-del-bus-a-20-euro-il-primo-bilancio-muvt-a-bari/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *