ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ένα Τρόπαιο που γιορτάζει τον μύθο του δυνατού Μίλωνα

Τον Σεπτέμβριο από όλη την Ιταλία οι πιο δυνατοί αθλητές υπό την αιγίδα του Brugellis

Το Trofeo Milone (Τρόπαιο/Πρωτάθλημα Μίλωνας), ιστορικά, αντιπροσωπεύει όχι μόνο μια στιγμή αθλητικής αντιπαράθεσης αλλά πάνω απ ‘όλα την ένωση όλων των τζούντο της Καλαβρίας στην πόλη του ισχυρότερου αθλητή στην ιστορία, του Μίλωνα. Η 23η Σεπτεμβρίου είναι επομένως μια σημαντική ημερομηνία για το τζούντο της Καλαβρίας: το επίκεντρο της συνάντησης θα είναι το κλειστό στάδιο PalaKrò, στην πρωτοβουλία του οποίου που πάντα αποβλέπει το Judo Calabro  Brugellis του προπονητή Aldo Brugellis και που θα φέρει στην πόλη του Κροτωνιάτη αθλητή την αφρόκρεμα του τζούντο με αρκετούς καλεσμένους, ομοσπονδιακούς τεχνικούς και σημαντικά ονόματα.

 

«Μέχρι σήμερα, κανείς δεν έχει καταφέρει να φτάσει τον Μίλωνα τον Κροτωνιάτη – μας είπε ο Aldo Brugellis – τα αγωνιστικά αποτελέσματα που έχει επιτύχει ο αθλητής δεν έχουν ισοφαριστεί ουσιαστικά από κανέναν».

Το Trofeo Milone επιστρέφει μετά από ένα διάλειμμα σχεδόν 8 ετών: «Εδώ μιλάμε για τον Πυθαγόρα και πολλούς άλλους χαρακτήρες, αλλά ποτέ δεν μιλάμε για αυτόν τον σπουδαίο αθλητή που έκανε την περιοχή μας διάσημη. Σήμερα στον Κρότωνα θα μπορούσαμε να ζήσουμε με τον αθλητισμό, γιατί είναι ένα όχημα για τον τουρισμό και μπορεί να κάνει αυτή την πόλη να αναπνεύσει».

Δύο χαλιά υποδοχής στο PalaKrò στον Κρότωνα σε μια διοργάνωση που θα φιλοξενήσει πολλούς αθλητές από όλη την Ιταλία και ομοσπονδιακούς τεχνικούς: «Έκανα το καθήκον μου σε αυτή την πόλη, θέλω να δω αυτό το Τρόπαιο και μετά τραβάω την πρίζα, επίσης, για φέτος συμπληρώνω 50 χρόνια προσφοράς στο τζούντο της Καλαβρίας και η τελευταία μου σκέψη θα στραφεί σε αυτόν τον σπουδαίο αθλητή. Είμαι περήφανος που είμαι από τον Κρότωνα, όπως όλοι οι αληθινοί Κροτωνιάτες, αλλά θέλω να αφήσω αυτό το σημάδι ελπίζοντας ότι και άλλοι θα συνεχίσουν αυτή την παρακαταθήκη. Ο Μίλωνας είναι γνωστός περισσότερο έξω απ’ ό,τι εδώ στον Κρότωνα, κάτι το οποίο πρέπει να επανακτήσουμε».

Ο Aldo Brugellis έχει μεγαλώσει πολλούς αθλητές: «Είμαι περήφανος για αυτό που έχουν κάνει και περήφανος για τις οικογένειές τους. Θα έχω κληρονόμους αν ανοιχτούν στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης όπως η δική μου».

 

Fonte: https://www.crotoneok.it/un-trofeo-che-celebra-il-mito-del-forte-milone/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *