AMBIENTE ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφέρεια: ο Occhiuto αύριο στην Palma de Mallorca για την συνεδρίαση της CRPM

«Η Καλαβρία παρούσα στη διεθνή συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και της Μεσογείου»

 

Η συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου της Διαμεσογειακής Επιτροπής της Διάσκεψης των Περιφερειακών και Θαλάσσιων Περιφερειών (CPMR) θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στην Palma de Mallorca (Ισπανία). Ο Πρόεδρος της Περιφέρειας Καλαβρίας, Roberto Occhiuto, θα είναι παρών σε αυτή τη σημαντική διεθνή εκδήλωση – μαζί με μια περιφερειακή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Γενικό Διευθυντή του Ενιαίου Τμήματος Σχεδιασμού, Maurizio Nicolai, και τον σύμβουλο του κυβερνήτη, Agostino Miozzo –, ως μέλος του πολιτικού γραφείου της Επιτροπής.

Η συνάντηση στην Palma de Mallorca (Ισπανία) θα είναι μια συνάντηση κορυφής μεταξύ των Προέδρων των Περιφερειών της Επιτροπής, τόσο των ευρωπαϊκών όσο και των αφρικανικών, για την αντιμετώπιση των σημαντικών ζητημάτων που σχετίζονται με τις πολιτικές για τη Μεσόγειο. Η συνάντηση είναι θεμελιώδους σημασίας για το ποια θα είναι η δυναμική που θα εφαρμοστεί στα εδάφη τα επόμενα χρόνια. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, μάλιστα, είναι και η συζήτηση επί του νομοσχεδίου που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 22 Ιουνίου για την αποκατάσταση της φύσης.

Είναι ο πρώτος νόμος για την κλιματική αλλαγή σε ηπειρωτικό επίπεδο. Η πρόταση συνδυάζει έναν συνολικό μακροπρόθεσμο στόχο αποκατάστασης της φύσης στις χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές της ΕΕ με στόχους αναγέννησης οικοτόπων. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να καλύπτουν τουλάχιστον το 20% των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών της Ένωσης έως το 2030 και όλων των οικοσυστημάτων έως το 2050.

Η περιφερειακή αντιπροσωπεία – με επικεφαλής τον Πρόεδρο Occhiuto – δεσμεύεται έτσι ώστε, στη διάσκεψη της Palma de Mallorca, να επισημοποιηθεί η επιλογή της Περιφέρειας της Καλαβρίας ως έδρας της επόμενης Γενικής Πολιτικής Διάσκεψης της Διαμεσογειακής Επιτροπής.

«Η παρουσία μου στη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου – λέει ο κυβερνήτης – θέλει να είναι μαρτυρία δυο πτυχών: η πρώτη είναι ότι η Καλαβρία πρέπει να είναι παρούσα στη διεθνή συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και της Μεσογείου. το δεύτερο είναι ότι σε αυτή τη συζήτηση είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί η κεντρικότητα της Περιφέρειας μας στο πλαίσιο των σεναρίων, σημερινών και μελλοντικών, της Μεσογείου και των πολιτικών επιλογών που την επηρεάζουν. Σε αυτά τα θέματα – υπογραμμίζει ο Πρόεδρος Occhiuto – θα επαληθεύσουμε την ικανότητά μας να ατενίζουμε το μέλλον. Μάλιστα, θα παρέμβω στο πλαίσιο της συνέλευσης ακριβώς για να επισημάνω τον ρόλο που θα έχουν οι νέοι στην ανανοηματοδότηση των νέων λέξεων-κλειδιών: περιβάλλον, βιωσιμότητα, γαλάζια οικονομία, βιοποικιλότητα».

 

Πηγή: https://www.calabrianews.it/regione-occhiuto-domani-a-palma-de-maiorca-per-ufficio-politico-crpm/

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *