AMBIENTE SICILIA/SIKELIA ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Σικελία σε πορτοκαλί συναγερμό από την κακοκαιρία

 

Βιώνουμε μια περίοδο έντονων καιρικών φαινομένων στη Σικελία η οποία χθες σαρώθηκε από ισχυρούς ανέμους και βροχές που προκλήθηκαν από ένα κυκλώνα που μετακινείται, αλλά θα προκαλέσει επίσης ταλαιπωρία σήμερα, ειδικά στην Ανατολική Σικελία. Και μάλιστα στην ανατολική πλευρά του νησιού σήμερα σημάνθηκε πορτοκαλί συναγερμός για την Κυριακή. Χθες η περιφερειακή πολιτική προστασία δημοσίευσε προειδοποίηση για μετεωρολογικούς, υδρογεωλογικούς και υδραυλικούς κινδύνους, που ισχύει από τις 4 το απόγευμα χθες έως τα μεσάνυχτα σήμερα Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Προβλέπεται η συνέχιση των βροχοπτώσεων από σποραδικές έως διάσπαρτες – αναφέρει η προειδοποίηση – τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ισχυρές βροχές, ηλεκτρική δραστηριότητα και ισχυρούς ανέμους. Αναμένονται επίσης ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι με κυρίως βόρειο ή ανατολικό προσανατολισμό. Θαλάσσιες καταιγίδες κατά μήκος των εκτεθειμένων ακτών.

Σήμερα, λοιπόν, αναμένεται Κυριακή με εκτεταμένες νεφώσεις και με διάσπαρτες βροχές, τοπικά έντονες και στο Ιόνιο, μερικώς εξασθενημένες από το βράδυ. Ισχυροί άνεμοι από τα νότια στις περιοχές του Ιονίου.

Ήδη χθες οι πυροσβέστες βρέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού λόγω επικίνδυνων καταστάσεων που σχετίζονται με την κακοκαιρία, ιδιαίτερα από την κατάρρευση γείσων. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

 

 

Πηγή: https://bit.ly/3Vu3IC1

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *