NEAPOLIS ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Oceanus Bike Tour: υγεία, περιβάλλον, έξυπνη κινητικότητα και μεγάλη επιθυμία για ζωή στο ύπαιθρο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ποδηλατική διαδρομή από τη Νάπολη στο Λορέτο που διοργάνωσε η ΜΚΟ Oceanus του Fabio Siniscalchi από τις 23 έως 27 Σεπτεμβρίου. Το παρόν στην αθλητική εκδήλωση έδωσε από την Ελλάδα η Ένωση Συντακτών Εφημερίδων και Ηλεκτρονικών ΜΜΕ Πελοποννήσου. Παρατίθεται το εν λόγω Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Όλα είναι έτοιμα για την επόμενη εκδήλωση της Καμπάνιας «Πετάλι προς το Μέλλον»

Ραντεβού στη Νάπολη, στις 23 Σεπτεμβρίου 2022, για την έναρξη της νέας εκδήλωσης Oceanus, με χορηγό την CONI, με ποδήλατο από τη Νάπολη στο Λορέτο σε συνεργασία με το Cammino di San Francesco Caracciolo.

Η Oceanus έχει δημιουργήσει μια ποδηλατόδρομο που προωθεί το μονοπάτι του Αγίου, προστάτη των σεφ της Ιταλίας, από τη Νάπολη στο Λορέτο. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί από τη Νάπολη στις 23 Σεπτεμβρίου με άφιξη στο Λορέτο στις 27 Σεπτεμβρίου 2022.

Το ταξίδι, χωρισμένο σε καθημερινά στάδια, διευθύνεται από τον Ivan Negretti, ο οποίος, σε αντίθεση με την πρώτη σόλο περιοδεία του 2018 (Reggio Calabria – Μιλάνο) σήμερα ταξιδεύει παρέα με νέους φίλους, παθιασμένους ποδηλάτες, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το μήνυμα της εκστρατείας Oceanus “Ποδηλατώντας προς το μέλλον” φέρνοντας ένα μήνυμα αλλαγής και προσοχής σε έναν νέο τρόπο ταξιδιού και μετακίνησης στα αστικά κέντρα, ενθάρρυνση των μικρών και μεγάλων δήμων να υιοθετήσουν στρατηγικές που ενθαρρύνουν και προστατεύουν τη χρήση ποδηλάτων ως συνήθους μέσου μεταφοράς. Για το λόγο αυτό, η περιοδεία έχει γίνει μέρος των Ευρωπαϊκών Εβδομάδων Κινητικότητας και Βιώσιμης Ενέργειας, πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας που προωθούν καλές πρακτικές και εκδηλώσεις που αποτελούν μέρος της αλλαγής στην οποία καλούμαστε όλοι.

Με την εκστρατεία «Ποδηλατώντας προς το μέλλον», που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής προεδρίας του José Barroso, η Oceanus στοχεύει στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου αστικών συγκοινωνιών, ζητεί από τις δημόσιες διοικήσεις να λάβουν μέτρα για την ενθάρρυνση και την προστασία της χρήσης του· να προωθήσουμε την ποδηλασία ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο, τόσο για να ανακαλύψουμε εκ νέου τις πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πτυχές της περιοχής μας, όσο και για να ενθαρρύνουμε τις φιλίες και την κοινωνικοποίηση. Το ποδήλατο είναι τρόπος ζωής, είναι ένας διαφορετικός και πιο φυσικός τρόπος αντιμετώπισης του χρόνου, ανακαταλαμβάνοντάς τον μαζί με τους χώρους που χωρίζουν, περιβάλλουν, σε λίγα χιλιόμετρα τις καθημερινές μας δραστηριότητες.

 

Τα στάδια της Περιοδείας:
.

1ο Στάδιο 23.09 Νάπολη – Teano 60 χλμ

2ο Στάδιο 24.09 Τεάνο – Πεσκολαντσιάνο 120 χλμ

3ο Στάδιο 25.09 Πεσκολαντσιάνο – Ροκαμοντεπιάνο 160 χλμ

4ο Στάδιο 26.09 Ροκαμοντεπιάνο – Ασκόλι Πιτσένο 155 χλμ

5° Στάδιο 27.09 Ασκόλι Πιτσένο – Λορέτο 138 χλμ

 

Η Εκστρατεία

Ποδηλατώντας προς το μέλλον
Εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης από την OCEANUS onlus

Η OCEANUS προωθεί τη χρήση των ποδηλάτων ως σύνηθες μέσο αστικών συγκοινωνιών και ζητεί από τις δημόσιες διοικήσεις να λάβουν μέτρα για την ενθάρρυνση και την προστασία της χρήσης τους· να προωθήσουμε την ποδηλασία ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο, τόσο για να ανακαλύψουμε εκ νέου τις πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πτυχές της περιοχής μας, όσο και για να ενθαρρύνουμε τις φιλίες και την κοινωνικοποίηση.
Η ποδηλασία είναι τρόπος ζωής, είναι ένας διαφορετικός και πιο φυσικός τρόπος αντιμετώπισης του χρόνου και καταπολέμησης του άγχους.

Σε ορισμένες ιταλικές πόλεις, οι ποδηλατόδρομοι είναι πλέον μια παγιωμένη πραγματικότητα, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά: η νοοτροπία των αυτοκινητιστών και των μοτοσικλετιστών πρέπει να αλλάξει, ο σεβασμός για εκείνους που αποφάσισαν να αφήσουν το αυτοκίνητο στο σπίτι πρέπει να αυξηθεί.

Μέχρι τώρα το ποδήλατο στοχεύει να γίνει ένα πραγματικό εναλλακτικό μέσο μεταφοράς ικανό να βελτιώσει τη βιωσιμότητα των αστικών κέντρων. Είναι ευρέως αποδεδειγμένο ότι η χρήση του ποδηλάτου για σύντομες αστικές διαδρομές αποτελεί μια συμφέρουσα λύση τόσο για το χρόνο που απαιτείται όσο και για την εξαιρετική ευκολία στάθμευσης. Η εγκατάλειψη του ταξιδιού με αυτοκίνητο είναι μέρος των καλών πρακτικών που πρέπει όλοι να υιοθετήσουμε.

Η χρήση του ποδηλάτου σε μικρές ημερήσιες εκδρομές είναι η απάντηση στις πόλεις μας που παρουσιάζουν αυξανόμενη συμφόρηση από την κυκλοφορία και τη ρύπανση που προκαλείται από κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η ποδηλασία είναι επίσης μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά τις πόλεις μας με διασκεδαστικό, υγιεινό και οικολογικό τρόπο.

Δεν ζητάμε να ταξιδέψουμε στη σέλα για ώρες, κάνοντας πετάλι χιλιομέτρων, αλλά να μας βοηθήσουν να πείσουμε πολλούς ανθρώπους να αλλάξουν τις μικρές καθημερινές τους συνήθειες, να αφήσουν το αυτοκίνητο στο σπίτι και να ανέβουν στο ποδήλατο για μικρές αστικές διαδρομές.

 

 

Γραφείο Τύπου

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *