ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκλήρωση των εξετάσεων Μαΐου του “Κέντρου Ελληνομάθειας” στο Ρήγιο Καλαβρίας

 

Διοργανώθηκε και φέτος με επιτυχία η εξεταστική περίοδος του Μαΐου, για την απόκτηση της πιστοποίησης της ελληνικής γλώσσας «Πιστοποίηση Ελληνομάθειας». Καταγράφηκε νέο ρεκόρ συμμετοχής με συνολικά 27 υποψηφίους από όλη την Καλαβρία αλλά και από τη Σικελία!

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την παρουσία τόσων μαθητών γυμνασίου, που προέρχονται από 7 γυμνάσια της Καλαβρίας. Πρόκειται για τους μαθητές 6 Κλασικών Λυκείων (Ρήγιο, Επιζεφύριοι Λοκροί, Κοζέντσα, Τροπέα, Καταντσάρο, Πάλμη) που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα «Περισσότερα Ελληνομάθεια για όλη την Καλαβρία» που προωθεί το Κέντρο μας με τη χορηγία της Superfast Ferries (ακτοπλοϊκή εταιρία). Μαζί τους συμμετείχαν 7 υποψήφιοι από το Επιστημονικό Λύκειο «Alessandro Volta» στο Ρήγιο Καλαβρίας, έχοντας παρακολουθήσει 40ωρο μάθημα νεοελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, το οποίο προσφέρεται σε συνεργασία με το CENTRO ELLINOMATHEIA/ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ. Με την ευκαιρία αυτή ευχαριστούμε τους διευθυντές όλων των Λυκείων που συμμετέχουν στο έργο μας για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας, με την ελπίδα ότι είναι μόνο η αρχή μιας μακράς και γόνιμης συνεργασίας. Τέλος, ευχαριστούμε τα μέλη της επιτροπής για την άψογη εκτέλεση των γραπτών και προφορικών εξετάσεων, την Δρ Παγώνα Νικολουδάκη, την Κλεοπάτρα Σιώτη και τη Μαρία Τσαφογιάννη.

Θερμές ευχαριστίες στον χορηγό του εκπαιδευτικού προγράμματος «Περισσότερη ελληνομάθεια για όλη την Καλαβρία», την ελληνική εταιρία Superfast Ferries χάρη στην οποία 22 μαθητές και μαθητριες έξι Κλασικών Λυκείων της Καλαβριας παρακολούθησαν εντελώς δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλωσσας με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας (30 ώρες). Η ολοκλήρωση των μαθημάτων συνέπεσε με τις εξετάσεις πιστοποίησης στις οποίες συμμετείχαν 15 παιδιά. Καλά αποτελέσματα!

 

 

*Πηγή: Λογαριασμός στο Facebook

Centro Ellinomatheia RC – Κέντρο Ελληνομάθεια Ρήγιο Καλαβρίας

** Επίσημη ιστοσελίδα: https://bit.ly/3yZhqos

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *