ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η υπερταχεία Frecciarossa στην Καλαβρία το χειμώνα

 

Συγκοινωνίες Καλαβρίας, Trenitalia: Από τις 12 Δεκεμβρίου έως την έναρξη του χειμερινού προγράμματος δρομολογίων, για πρώτη φορά η υπερταχεία Frecciarossa 1000 φθάνει στην Καλαβρία

 

 

Ένας χειμώνας με Frecce (ονομασία των τρένων) για την Καλαβρία. Το νέο χρονοδιάγραμμα Trenitalia (FS Italiane Group) ξεκινάει την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, το οποίο προσφέρει περισσότερες συνδέσεις μεταξύ των μεγάλων πόλεων και του Νότου για άτομα που επιλέγουν το τρένο για εργασία, σπουδές ή τουρισμό, για μία συλλογική και ολοκληρωμένη κινητικότητα ολοένα πιο ασφαλή και βιώσιμη . Τις καινοτομίες του χειμερινού χρονοδιαγράμματος 2021-2022 παρουσίασε σήμερα στο Μιλάνο ο Luigi Corradi, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Trenitalia.

Μεταξύ των κυριότερων καινοτομιών του φετινού χειμώνα, για τη διευκόλυνση της επανεκκίνησης του χριστουγεννιάτικου και χειμερινού τουρισμού, η άφιξη στην Καλαβρία της Frecciarossa1000 στη σύνδεση Ρήγιο – Βενετία, μια απευθείας σύνδεση από το Στενό με τη Λιμνοθάλασσα (Βενετίας), με αναχώρηση στις 6:03 από το Reggio Calabria. στάση στη Ρώμη στις 11:25, άφιξη στη Βενετία S.Lucia στις 15.34 και ενδιάμεσες στάσεις στην Καλαβρία στο Villa S. Giovanni (6:21), Rosarno (6:48), Vibo Valentia-Pizzo (7:04), Lamezia Terme (7:23), Paola (8:04). Επίσης, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων θα είναι δυνατό να ταξιδεύετε τη νύχτα με τη Frecciarossa, με αναχώρηση από το Μιλάνο και στάσεις σε Milano Rogoredo, Reggio Emilia AV, Bologna, Φλωρεντία, Paola, Lamezia Terme, Rosarno και Villa San Giovanni.

Υπάρχουν 16 τρένα Trenitalia Frecce που συνδέουν την Καλαβρία με τη Ρώμη καθημερινά. Από το Τορίνο στο Ρήγιο, χωρίς αλλαγές, περνώντας από τη Ρώμη, αντίθετα, υπάρχουν 4 Frecciarossa, κάθε μέρα, ενώ ένα ζευγάρι Frecciarossa Fast, ενώνει το Μιλάνο και το Ρήγιο σε λιγότερο από 9 ώρες. Υπάρχουν 6 συνολικά αντί του Frecciargento που συνδέουν το Ρήγιο με την πρωτεύουσα, με στάσεις, στην Καλαβρία, εναλλακτικά, στους σταθμούς Scalea S. Domenica Talao, Paola, Lamezia Terme, Vibo Valentia, Rosarno, Gioia Tauro, Villa San Giovanni .

Η περιφερειακή σύνδεση μεταξύ Κρότωνα και Συβαρίτιδας έχει επίσης επιβεβαιωθεί, με στάσεις επίσης στο Cirò Marina, το Cariati, το Rossano και το Corigliano Calabro που συμπίπτει με το Frecciargento Bolzano (Άλπεις) – Συβαρίτιδα για να ταξιδέψετε από τα βουνά στη θάλασσα. Τα γρήγορα πλοία της Blujet (FS Italiane Group), από την άλλη, εγγυώνται μια εύκολη εναλλαγή μεταξύ των δυο μέσων μεταφοράς, μεταξύ Villa San Giovanni και Μεσσήνης.

Στην προσφορά Intercity που φθάνει στην Καλαβρία κάθε μέρα και η οποία αποτελείται από 4 ζεύγη Intercity Day μεταξύ Ρηγίου και Ρώμης, δυο ζεύγη Intercity Day μεταξύ Ρηγίου και Τάραντα, δυο Intercity Night μεταξύ Ρηγίου και Μιλάνου/Τορίνου, προστίθεται μια περιοδική Ημέρα Intercity που τρέχει τα Σαββατοκύριακα (Σάββατο από Μιλάνο προς Ρήγιο και Κυριακή από Ρήγιο προς Μιλάνο). Επιπλέον, δυο ζεύγη τρένων Intercity Day και ένα ζευγάρι Intercity Night τρένων μεταξύ Ρώμης και Σικελίας, συν ένα ζευγάρι Intercity Night τρένων μεταξύ Μιλάνου και Σικελίας, που κάνουν στάσεις στην Καλαβρία, εμπλουτίζουν επίσης τις υπεραστικές συνδέσεις.

 

Πηγή: https://www.calabrianews.it/trasporti-trenitalia-dal-12-dicembre-al-via-lorario-invernale-per-la-prima-volta-il-frecciarossa-1000-arriva-in-calabria/

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *