ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προετοιμασίες για το άγαλμα του Μαραντόνα (Maradona)

 

Υπό χύτευση το άγαλμα αφιερωμένο στο Μαραντόνα, de Laurentiis: «Ο Ντιέγκο είναι η φωτιά της Νάπολης»

 

 

Το άγαλμα που είναι αφιερωμένο στον Diego Armando Maradona (Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα) χυτεύθηκε στα Fonderie Del Giudice (Χυτήρια) στη Nola, ο οποίος θα τοποθετηθεί εντός του γηπέδου που φέρει το όνομά του την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, πριν από το Napoli – Lazio.

«Ο Μαραντόνα είναι η φωτιά της Νάπολης, άρα είναι σωστό να ξαναγεννηθεί από τη φωτιά», είπε ο Aurelio de Laurentiis, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου παρευρέθηκε στην τελευταία χύτευση χαλκού του αγάλγματος μαζί με τον δήμαρχο της Νάπολης Gaetano Manfredi και τον πρώην μάνατζερ του Pibe de Oro.

«Ο Μαραντόνα έχει δείξει ότι η Νάπολη μπορεί να είναι πρώτη. Σήμερα, με την ανάκτηση της επίγνωσης αυτού, η πόλη μπορεί και πρέπει να ενισχύσει τα ταλέντα και τις εξαιρετικές της δυνάμεις. Είναι μια σημαντική στιγμή γιατί μια εικόνα του Ντιέγκο επιστρέφει στο στάδιο που είδε τα κατορθώματα του. Αυτό είναι ένα τρόπος όχι μόνο να τον θυμόμαστε αλλά και να κοιτάξουμε το μέλλον της ομάδας και της πόλης», είπε ο πρώτος Ναπολετάνος ​​πολίτης Gaetano Manfredi σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Ο δωρητής του αγάλματος, πρώην μάνατζερ και προσωπικός φίλος του πρώην αρχηγού των μπλε (Ομάδα της Νάπολης), Stefano Ceci, είπε: «Ο Ντιέγκο επιστρέφει στο σπίτι του. Έχουμε την ευκαιρία να τον ξαναδούμε στο παλιό του γήπεδο, ανάμεσα στους Ναπολετάνους».

 

Πηγή: https://www.napolitoday.it/sport/ssc-napoli/statua-maradona-de-laurentiis.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *