ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δωρεές υπέρ αρχαιοελληνικών αγημάτων στη Μεγάλη Ελλάδα

Συγκέντρωση χρημάτων υπέρ αρχαιοελληνικών οπλιτικών αγημάτων στη Μεγάλη Ελλάδα (Κάτω Ιταλία)

 

 

Η πολιτιστική αφύπνιση των (λατινόφωνων) πληθυσμών της Μεγάλης Ελλάδας είναι εδώ και αρκετά χρόνια πλέον γεγονός όχι μόνο στα λόγια αλλά και τις πράξεις. Οι Έλληνες της Μεγάλης Ελλάδας, συναισθανόμενοι το τεράστιο πολιτισμικό φορτίο που κουβαλούν στους ώμους τους, προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να αναδείξουν την πραγματική τους καταγωγή ως αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας τους. Σε αυτό το πλαίσιο, διάφοροι σύλλογοι σε όλη την Μεγάλη Ελλάδα (Κάτω Ιταλία) έχουν ξεκινήσει τη δημιουργία σχηματισμού αρχαιοελληνικών οπλιτικών αγημάτων με σαφή αναφορά στο λαμπρό και ένδοξο παρελθόν της περιοχής όπου οι αρχαίοι Έλληνες μεγαλούργησαν επί αιώνες.

Γι’αυτό το λόγο, ζητούν την οικονομική στήριξη των Ελλήνων της ηπειρωτικής Ελλάδας (και όχι μόνο) προκειμένου να στελεχώσουν τα εν λόγω αγήματα και να διατρανώσουν τη φωνή τους. Είναι απαραίτητο ο καθένας να στηρίξει αυτή την μεγαλειώδη προσπάθεια με ό,τι οικονομικό μέσο διαθέτει. 

Τα συγκεκριμένα αγήματα θα συμμετέχουν σε διάφορες κατά τόπους κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις διαφημίζοντας την ελληνικότητα της περιοχής.

Οι Έλληνες της Μεγάλης Ελλάδας ευχαριστούν εκ των προτέρων τον κάθε Έλληνα ξεχωριστά για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει και προσμένουν στην συμπαράσταση και αλληλοβοήθεια αυτών.

 

Εικόνες από διάφορα οπλιτικά αγήματα τόσο σε Κρότωνα όσο και Νάπολη:

 

 

Έκκληση του Giuseppe Orlando από τη Foggia (Puglia) προς δημιουργία αρχαιοελληνικού οπλιτικού αγήματος (Φρουροί των Δωδωναίου Διός):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *