ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα χρήματα του Pnrr (Ταμείου Ανάκαμψης) δεν φθάνουν για την Νάπολη

 

 

Σύμφωνο για τη Νάπολη, ο Δήμος: «Τα κονδύλια του Pnrr∗ δεν θα είναι αρκετά

Ο δήμαρχος Manfredi και ο σύμβουλος για τον προϋπολογισμό Baretta δηλώνουν σίγουροι: Υπάρχει χρόνος να βρεθεί λύση στον προϋπολογισμό. Δεν είναι μόνο πρόβλημα επενδύσεων αλλά και τακτικής διαχείρισης

 

 

Πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με το δαμόκλειο σπαθί του Συμφώνου για τη Νάπολη. Τα κεφάλαια για να βοηθήσουν την πόλη να βγει από τη δύσκολη κατάσταση της προ-αστάθειας ήταν το κύριο θέμα και την ημέρα του ντεμπούτου της Ναπολιτάνικης Συνέλευσης. «Η Νάπολη χρειάζεται και άλλους πόρους εκτός από αυτούς που προβλέπει το NRP – προειδοποίησε ο σύμβουλος για τον προϋπολογισμό και την πολιτιστική κληρονομιά Pierplaolo Baretta – γιατί εκτός από τις επενδύσεις υπάρχει και η τακτική διαχείριση».

Ο καθηγητής που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, ωστόσο, δηλώνει σίγουρος:  «Ο νόμος για τον προϋπολογισμό μόλις παρουσιάστηκε και υπάρχει χρόνος να βρεθεί μια λύση μέσα σε αυτόν που μπορεί να εγγυηθεί τους σωστούς πόρους για τη Νάπολη. Είμαι σίγουρος». Την ίδια εμπιστοσύνη μοιράζεται και ο Δήμαρχος Gaetano Manfredi που, επίσης, λέει: «Η αλληλεπίδραση με τη Ρώμη συνεχίζεται. Η κατάσταση του δήμου είναι περίπλοκη τόσο ως προς το παρελθόν όσο και ως έλλειψη ισορροπίας των τρεχουσών δαπανών».

∗Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης (Piano Nazionale Ripresa e Resilienza)

Πηγή: https://www.napolitoday.it/politica/patto-per-napoli-manfredi-beretta.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *