ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απειλή λειψυδρίας στο Παλέρμο

Νερό, αύριο σοβαρά κρίσιμα ζητήματα στο Παλέρμο και την επαρχία

 

Τρία διαφορετικά κρίσιμα ζητήματα από τρεις διαφορετικές πηγές νερού που τροφοδοτούν την πόλη, προκαλούν σοβαρή μείωση της διαθεσιμότητας νερού για την πόλη του Παλέρμο (Palermo). Επί του παρόντος, από τα περίπου 3.500 λίτρα νερού ανά δευτερόλεπτο που απαιτούνται για την κανονική πίεση λειτουργίας, υπάρχουν λίγο πιο πάνω από 2.000 συνολικά.

Αν και σήμερα οι εργαζόμενοι της Amap (Εταιρίας Ύδρευσης Παλέρμου ΑΕ) ήταν απασχολημένοι όλη την ημέρα για να επιδιορθώσουν μια διαρροή στο υδραγωγείο “Nuovo Scillato” στο έδαφος της Cerda και να επανενεργοποιήσουν την απόσυρση από τη λίμνη Poma στο Partinico, μόνο από αύριο το απόγευμα-βράδυ αυτές οι δυο πηγές θα επιστρέψουν στη λειτουργία τους. Σε αυτό προστίθεται η σοβαρή απώλεια (φωτογραφίες και βίντεο είναι διαθέσιμα στην παρακάτω διεύθυνση) στον αγωγό που από τη λίμνη Piana degli Albanesi και φέρνει νερό στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Casuzze που διαχειρίζεται η Enel (ΔΕΗ) στο Monte Grifone στη Bonagia. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να σταματήσει η χρήση του αγωγού από τον ηλεκτρικό φορέα μέχρι να αποκατασταθεί η διαρροή.

Στην Cerda, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο μετά από εργασίες που διήρκεσαν όλη την ημέρα, την επισκευή μιας διαρροής και το βράδυ θα είναι επομένως δυνατό να ξανατεθούν οι πηγές Scillato σε λειτουργία και ο σωλήνας θα πλυθεί. Η πλήρης λειτουργία του υδραγωγείου θα επιτευχθεί αύριο το απόγευμα.

Στο Partinico, από την άλλη πλευρά, ο Διευθυντής του φράγματος Poma (Περιφερειακό Τμήμα Υδάτων και Αποβλήτων) πραγματοποίησε σήμερα εργασίες εκφόρτωσης που επέτρεψαν τη διάθεση μέρους της λάσπης που συσσωρεύτηκε τις τελευταίες ώρες. Η θολότητα του νερού που φεύγει από το φράγμα μειώνεται ραγδαία αλλά δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί και ως εκ τούτου το νερό δεν μπορεί να σταλεί στον ποταμπιλιέρη. Σε κάθε περίπτωση, ήδη το απόγευμα οι εργαζόμενοι της Amap έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία του πλυσίματος του σωλήνα και αύριο το πρωί θα πρέπει να είναι δυνατή η επανεκκίνηση του συστήματος. Η ομαλοποίηση του υδραγωγείου Jato θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο 24 ώρες μετά την επανεκκίνηση του πόσιμου νερού.

Όπως αναφέρθηκε, η ταυτόχρονη συνέργεια των τριών κρίσιμων ζητημάτων προκαλεί δραστική μείωση της εισροής νερού στην πόλη, για περίπου το ένα τρίτο της συνολικής ανάγκης.

Αυτό θα καθορίσει μια πτώση της πίεσης σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ, και τους γειτονικούς δήμους της παράκτιας λωρίδας, τόσο στην ανατολή (Bagheria, Santa Flavia, Villabate, Ficarazzi), όσο και τη δύση (Balestrate, Trappeto, Terrasini, Carini, Capaci και Isola delle Femmine).

Κάθε ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.amapspa.it ή καλώντας στο 091.279111 (αυτόματος ανταποκριτής) ή στον αριθμό χωρίς χρέωση 800-915333 (αποκλειστικά από σταθερό).

Πηγή: https://sicilianews24.it/acqua-domani-gravi-criticita-a-palermo-e-in-provincia-688329.html?refresh_ce

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *