ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Linea 1: Καθυστερήσεις στην παράδοση των νέων τρένων

 

Τα νέα τρένα ακόμη καθυστερούν στη Γραμμή 1.

Cosenza: “Θα φθάσουμε μέσα στο 2022”

 

Ο νέος δημοτικός σύμβουλος Cosenza: «Μέσα στη χρονιά θα έχουμε δέκα καινούργιους (συρμούς) και θα είναι πραγματική επανάσταση»

 

 

 

Τυλίξτε πίσω την κορδέλα (εγκαινίων) και ξεκινήστε από την αρχή. Θα χρειαστεί ακόμα χρόνος για να δούμε τα νέα τρένα της Γραμμής 1 του Μετρό της Νάπολης σε λειτουργία. Αυτό υποστήριξε ο νέος Σύμβουλος Μεταφορών του Δήμου της Νάπολης Edoardo Cosenza: «Εάν όλα πάνε όπως πρέπει -αναφέρει στο Napolitoday- μέχρι το 2022 θα έχουμε δέκα νέα μεγάλα τρένα. Θα ήταν μια πραγματική επανάσταση γιατί σήμερα η Η υπηρεσία της γραμμής 1 βασίζεται μόνο σε έξι σύντομα τρένα».

Για αυτούς τους συρμούς που κατασκευάστηκαν στην Ισπανία γίνεται συζήτηση από το 2017. Ανακοινώθηκαν επανειλημμένα όλα αυτά τα χρόνια από τη Διοίκηση του de Magistris, φάνηκε ότι θα μπορούσαν τελικά να τεθούν σε λειτουργία το περασμένο καλοκαίρι με αρκετούς μήνες καθυστέρηση σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα. Αυτό δεν συνέβη γιατί πριν από το τέλος της κουραστικής δοκιμής του πρώτου τρένου σημειώθηκε ένα ατύχημα με φωτιά.

Έκτοτε, δεν υπάρχει κανένα ίχνος τους: έχουμε κληρονομήσει πολλές αρνητικές πτυχές – συνεχίζει ο Cosenza – Μετά το ατύχημα περιμένουμε τα αποτελέσματα και τους ελέγχους. Στη Νάπολη έχουμε άλλα τέσσερα τρένα και άλλα πέντε είναι ήδη κατασκευασμένα στην Ισπανία. Προχωράμε μπροστά και πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε τις δοκιμές στις αρχές του νέου έτους, ώστε να μπορέσουμε να τις θέσουμε σε λειτουργία έως το 2022».

Θα πρέπει, συνεπώς, να περιμένουμε άλλους λίγους μήνες για να διαπιστώσαμε μια σημαντική βελτίωση της σιδηροδρομικής υπηρεσίας Anm (Εταιρία Μεταφορών Νάπολης), η οποία ακόμη και τις τελευταίες εβδομάδες, μεταξύ μίας σειράς ατυχιών και βλαβών, έχει ασκήσει πίεση στην υπομονή των πολιτών.

 

Πηγή: https://www.napolitoday.it/cronaca/nuovi-treni-linea1-napoli-cosenza.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *