ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι προτεραιτότητες του Palomba

 

Palomba, ο νέος νομάρχης: «Η ασφάλεια, η περιφέρεια και η Whirlpool οι προτεραιότητές μου»

Ναπολετάνος 61 ετών, παίρνει τη θέση του Marco Valentini: «Τα προβλήματα δεν λύνονται με την αύξηση των υπευθύνων στη δράση, αλλά με τη συμμετοχή σχολείων, συλλόγων και ενοριών»

 

Ο νέος διορισθείς νομάρχης Cl.Palomba

 

Όταν τον ρωτούν τι περισσότερο από άλλους το κάνουν στο νέο του ρόλο ως νομάρχης της Νάπολης, ο Claudio Palomba το σκέφτεται ένα δευτερόλεπτο και, στη συνέχεια, χωρίς δισταγμό αναφωνεί: «Η Whirpool. Όταν υπάρχουν 3-400 οικογένειες, με παιδιά, που κινδυνεύουν να βγουν στο δρόμο, πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε όλοι δεσμευμένοι. Η δουλειά είναι η πραγματική προτεραιότητα της Νάπολης».

Ο Napoletano, 61 ετών, ο Palomba αντικαθιστά το Marco Valentini. Γεννημένος και μεγαλωμένος από αυτά τα μέρη, δεν θα χρειαστεί μακρά μαθητεία για να κατανοήσει τη διάσταση του προβλήματος: «Παρατήρησα ότι η πόλη έχει ξαναρχίσει τη ζωή μετά την πανδημία, αλλά ξέρω επίσης ποιες είναι οι δυσκολίες. Θα ήθελα να δώσω συγκεκριμένες και γρήγορες απαντήσεις, γι’αυτό έχω ήδη συναντήσει σχεδόν όλους τους εκπροσώπους των οργάνων και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου».

Ανάμεσα στα πρώτα αγκάθια που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι το ζήτημα της νυχτερινής ζωής, για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο της διαμάχης μετά τις ειδήσεις των τελευταίων εβδομάδων: «Επισημαίνοντας ότι οι διατάξεις είναι κοινοτικές, πιστεύω ότι αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα ζητήματα της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου. Η νυχτερινή ζωή πρέπει επίσης να λαμβάνει υπόψη τις διατάξεις του Covid, ιδίως σε μια εποχή κατά την οποία σκαρφαλώνουν στα ύψη οι αριθμοί. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο επίσης αντιμετώπισα στο Τορίνο και γνωρίζω ότι είναι περίπλοκο διότι περιλαμβάνει τουλάχιστον τρία μέρη: Κατοίκους, νέους και εμπόρους».

Όσον αφορά στην πανδημία, ο νομάρχης επιβεβαίωσε το δικαίωμα όλων να διαδηλώνουν, αλλά ότι κάθε διαμαρτυρία ή αυτοκινητοπομπή θα πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης και της υποχρεωτικής μάσκας.

Η ασφάλεια, λέει, δεν είναι πρόβλημα με τον αριθμό των απασχολούμενων αστυνομικών υπαλλήλων, τουλάχιστον όχι μόνο: «Το να φέρνεις το θέμα της ασφάλειας πιο κοντά στους ανθρώπους δεν σημαίνει απλώς αύξηση των περιπολιών στον δρόμο. Σημαίνει συμμετοχή ενώσεων, σχολείων, ενοριών. Σημαίνει να αισθάνεσαι την εγγύτητα στις περιφέρειεα. Γι ‘αυτό το λόγο, έχω ήδη κανονίσει μια πρώτη επίσκεψη στη Scampia∗».

 

∗Scampia: Προάστιο στα βόρεια της Νάπολης

 

Πηγή: https://www.napolitoday.it/attualita/palomba-nuovo-prefetto-sicurezza-periferie-e-whirlpool-le-mie-priorita.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *