ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ελληνική σημαία κυμάτισε το πρωί στη Νάπολη (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης το πρωί της Κυριακής στη Νάπολη

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης της Νάπολης. Ο Aniello Sicignano και οι briganti (αρματωλοί) του συγκεντρώθηκαν προκειμένου να ενώσουν τις φωνές τους κατά της συνεχιζόμενης οικονομικής αφαίμαξης του Νότου από το Βορρά. Συναντήθηκαν και με πολλούς περαστικούς τους οποίους ενημέρωσαν για το σκοπό της διαμαρτυρίας.

Επίσης, η συγκέντρωση είχε ως αντικείμενο και την απότιση φόρου τιμής στον 74χρονο Salvatore Meloni από την Σαρδηνία ο οποίος πέθανε πρόσφατα μετά από απεργία πείνας 2 μηνών απαιτώντας την ανεξαρτησία του νησιού του.

Στη συγκέντρωση κυμάτισαν υπερήφανα δίπλα – δίπλα οι σημαίες της Ελλάδας (Grecia) και του πάλαι ποτέ Βασιλείου των Δυο Σικελιών (Regno Delle Due Sicilie). Οι παρευρισκόμενοι ύψωσαν και άλλες σημαίες αντιπροσωπευτικές της Νάπολης και του Νότου γενικότερα (Sud – Meridione) καθώς και έστρωσαν συμβολικά ένα “παζλ” με τις ενωμένες επαρχίες αυτού. Επίσης, από τη συγκέντρωση δεν έλειψαν τα ενημερωτικά πλακάτ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *