ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Νάπολη φωτίζεται γιορτινά

 

Χριστουγεννιάτικα φωτιστικά στην παραλιακή της Νάπολης

Η εγκατάσταση των Χριστουγεννιάτικων φώτων συνεχίζεται σε όλη την πόλη. Άναμμα στις αρχές Νοεμβρίου

 

 

 

Η Νάπολη προετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα με την εγκατάσταση φώτων σε όλες τις συνοικίες της πόλης. Το Εμπορικό Επιμελητήριο καταβάλλει αξιοσημείωτη προσπάθεια για την κάλυψη 130 χλμ δρόμων.

Τα Χριστουγεννιάτικα φώτα θα ανάψουν στις αρχές Νοεμβρίου. Ο στόχος είναι να προσελκύσει μεγάλο αριθμό τουριστών.

Η τελευταία εγκατάσταση αφορά στους φωτισμούς που βρίσκονται στην παραλιακή, μπροστά από τα ξενοδοχεία της οδού Παρθενόπης (via Partenope).

 

Η πίστωση στον Π/Υ

Πάνω από 2.000.000€ προϋπολογισμού (πλέον ΦΠΑ), μια διεθνής πρόσκληση και εργασίες με γρήγορους ρυθμούς θα επιτρέψουν το άναμμα των φώτων στις αρχές Νοεμβρίου «σύμφωνα με όσα έχουν γίνει εδώ και περίπου 30 χρόνια στο Παρίσι και στις άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης», εξήγησε ο Fiola τις τελευταίες εβδομάδες. Και σε όσους θεώρησαν ότι η έναρξη των εργασιών συναρμολόγησης και δοκιμών ήταν νωρίς, ο πρόεδρος του Ναπολιτάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου (CCIAA)  υπενθύμισε ότι υπάρχουν «τεχνικοί χρόνοι, επίσης ρυθμισμένοι από τις καιρικές συνθήκες» για την εγκατάσταση φωτισμού και τρισδιάστατων φωτεινών διακοσμήσεων κατά μήκος πάνω από 130 χλμ δρόμων και 36 πλατειών, από το κέντρο μέχρι τα προάστια, «με ιδιαίτερη προσοχή σε μέρη της πόλης που πάντα παραμελούνταν από οποιαδήποτε πρωτοβουλία. Είναι μια μοναδική λειτουργία του είδους της – πρόσθεσε ο Fiola – και αν τα φώτα στο Σαλέρνο φέρουν 5.000.000 επισκέπτες, αυτό σημαίνει ότι στη Νάπολη θα έχουμε 50.000.000, επειδή «η Νάπολη είναι η Νάπολη».

Τα σημαντικότερα σημεία των χριστουγεννιάτικων φώτων θα είναι αναμφίβολα το γιγαντιαίο δέντρο 20 μέτρων στην Piazza del Plebiscito και ο μέγας Άγιος Βασίλης των 10 μέτρων στην Piazza Municipio.

 

Πηγή: https://www.napolitoday.it/cronaca/luminarie-natale-scogli-lungomare-napoli.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *