ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγή σύνθεσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Puglia

 

Η σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Απουλίας (Puglia) αλλάζει: η κεντροαριστερή πλειοψηφία χάνει 2 έδρες

Μεταξύ των συνεπειών της απόφασης, η κεντροαριστερά χάνει τον Pendinelli (Popolari con Emiliano) και τον Longo (Con), οι έδρες των οποίων πηγαίνουν στην κεντροδεξιά και, ειδικότερα, στους Scalera (La Puglia Domani) και Vito De Palma (Forza Italia). Ο La Notte (Pd) βγαίνει επίσης και ο Grassi εισέρχεται.

 

 

H Νομαρχία του Μπάρι ( Bari) διαβίβασε στο ΤΑR Απουλίας (Διοικητικό Πρωτοδικείο) το διάταγμα με την οποία προχώρησε τις τελευταίες εβδομάδες, κατόπιν αιτήματος των διοικητικών δικαστών, στον «επαναπροσδιορισμό της κατανομής των εδρών, για την εκλογή και νόμιμη ανάληψη υπηρεσίας των υποψηφίων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Απουλίας». Αυτό αναφέρεται από το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Η νέα σύνθεση του Συμβουλίου βασίζεται στα ακριβή κριτήρια που προσδιορίζονται από το TAR, πρώτα απ ‘όλα αυτό που αφαιρεί δυο έδρες από την πλειοψηφία, φέρνοντάς την από 29 σε 27 έδρες. Βάσει της δικαστικής απόφασης, η κεντροαριστερά χάνει τον Mario Pendinelli (Popolari con Emiliano) και τον Peppino Longo (Con), οι έδρες των οποίων πηγαίνουν στην κεντροδεξιά και, ειδικότερα, στους Antonio Paolo Scalera (La Puglia Domani) και Vito De Palma (Forza Italia).

Το  Partito dei Popolari με τον Emiliano χάνει επίσης μια δεύτερη έδρα, αυτή του Francesco La Notte, υπέρ του Partito Democratico, με τον πρώτο από τους μη εκλεγμένους της περιοχής του Μπρίντιζι (Brindisi), τον Carmelo Grassi, ο οποίος εισέρχεται στο Συμβούλιο. Θα επιστρέψειστην αίθουσα του Συμβουλίου στις 30 Νοεμβρίου χάρη στην απόφαση του TAR το οποίο θα κλείσει έτσι την υπόθεση.

 

Πηγή: https://www.baritoday.it/politica/consiglio-regionale-puglia-tar-nuova-composizione.html 

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *