ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mariateresa Fragomeni, η νέα δήμαρχος του Siderno

 

Siderno (Reggio), η Mariateresa Fragomeni είναι η νέα δήμαρχος: η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι του Δήμου

 

 

Η Mariateresa Fragomeni είναι η νέα δήμαρχος του Siderno, πολυπληθ;ές κέντρο των Ιονίων ακτών του Reggio Calabria (Ρηγίου), με 4.445 ψήφους, ίσες με 64,37%. Ο αντίπαλός της, Domenico Barranca, σταμάτησε στις 2.460 (35,63%). Η νίκη της, από την πρώτη στιγμή της καταμέτρησης των ψήφων στις κάλπες, δεν τέθηκε υπό αμφισβήτηση. Αφού απέσπασε στον πρώτο γύρο περίπου 20 μονάδες, ο αντίπαλός της, Domenico Barranca, υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος κέρδισε αρκετά εύκολα την πρόκληση των επαναληπτικών εκλογών, στο μοναδικό δήμο της Καλαβρίας πάνω από 15.000 κατοίκους, μαζί με την Cosenza, που κλήθηκαν στο δεύτερο γύρο για την εκλογή του πρώτου πολίτη (δημάρχου).

 

Fragomeni: “Το Siderno ψήφισε για αλλαγή”

Η πρώην περιφερειακή σύμβουλος του συμβουλίου υπό την ηγεσία του Mario Oliverio είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται δήμαρχος του μεγαλύτερου κέντρου της Λοκρίδας. Τάξη του ’75, λογιστής και ψυχή του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) του Ρηγίου, η Fragomeni ξεπέρασε τον αντίπαλο της κατά περίπου 30 ποσοστιαίες μονάδες. Η επιτυχία της πρώην περιφερειακής συμβούλου, από τα πρώτα στάδια της ψηφοφορίας, δεν αμφισβητήθηκε ποτέ.

 

Πηγή: https://www.lacnews24.it/politica/siderno-mariateresa-fragomeni-e-il-nuovo-sindaco-prima-donna-alla-guida-del-comune_144487/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *