ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνάντηση φοιτητών με τη συγγραφέα Mariolina Venezia στο Montalbano

ra

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΤΟ MONTALBANO ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ MARIOLINA VENEZIA

 

Η πρωτοβουλία έχει προγραμματιστεί για αύριο (Τρίτη) στο πλαίσιο του προγράμματος «Ιταλικές Πολιτιστικές Διαδρομές»

Στο Montalbano Jonico οι φοιτητές συναντούν τη συγγραφέα Mariolina Venezia. Το ραντεβού είναι για αύριο, Τρίτη 19 Οκτωβρίου, στις 11:30 π.μ., και είναι η τελευταία από τις εκδηλώσεις του προγράμματος «Ιταλικές πολιτιστικές διαδρομές», της εκδήλωσης που προωθεί η επαρχία της Ματέρα. Για την περίσταση, οι τάξεις του ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης “Πυθαγόρας” θα συζητήσουν με την συγγραφέα του βιβλίου “Via del riscatto”, έχοντας έτσι την ευκαιρία να εμβαθύνουν ορισμένες πτυχές του μυθιστορήματος και να ικανοποιήσουν την περιέργεια και τα ερωτήματα που τους έχει προκαλέσει η ανάγνωση του κειμένου. «Στόχος του έργου – εξηγεί ο Piero Marrese, πρόεδρος της επαρχίας της Ματέρα – είναι να προωθήσει το ενδιαφέρον για ανάγνωση, με τη συμμετοχή της συγγραφέως, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενδιαφερόντων χώρων πολιτιστικής συνάθροισης». Μια άλλη αξιοσημείωτη παράπλευρη πρωτοβουλία είναι η δωρεάν διανομή αντιγράφων του μυθιστορήματος στους φοιτητές. Το μυθιστόρημα είναι το τέταρτο της σειράς με την Imma Tataranni ως πρωταγωνίστρια, αλλά μπορείτε να το διαβάσετε ακόμη και χωρίς να γνωρίζετε τα προηγούμενα. Είναι μία αστυνομική μυθοπλασία που μερικές φορές τείνει να γίνεται ρόδινη, διάχυτη με ειρωνεία. Η κίτρινη πλοκή αρχίζει αργά, στη συνέχεια σχεδόν διασκορπίζεται μεταξύ πολλών πλευρικών θεμάτων και στο φινάλε επιταχύνει το ρυθμό και αποκαλύπτεται ο απροσδόκητος ένοχος. Αφού είδαμε στο Raiuno τη μυθοπλασία που πήραν από τα τρία προηγούμενα μυθιστορήματα, και που ερμηνεύτηκαν αριστοτεχνικά από την ηθοποιό Vanessa Scalera, εκτιμούμε ακόμα περισσότερο τη ζωντανή προσωπικότητα της πρωταγωνίστριας και το υπέροχο σκηνικό στη Ματέρα. Η συγγραφέας Mariolena Venezia γεννήθηκε στη Ματέρα. Αυτή τη στιγμή ζει στη Ρώμη, όπου εργάζεται για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Έχει εκδώσει μερικά βιβλία ποίησης στη Γαλλία και, για τον Einaudi, τα μυθιστορήματα Mille anni che sto qui, όντας νικήτρια του Premio Campiello 2007, Come piante tra i sassi (2009 e 2018), τη συλλογή διηγημάτων Altri miracoli (Theoria 1998, Einaudi 2009), Da dove viene il vento (2011), Maltempo (2013 e 2018), Rione Serra Venerdì (2018) καθώς και Via del Riscatto (2019). Από την αστυνομική μυθοπλασία της Imma Tataranni παρήχθη η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά για το Raiuno.

Ματέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

 

 

H συγγραφέας Mariolina Venezia

 

 

Η ηθοποιός Imma Tataranni με φόντο την πόλη της Ματέρα

 

Σημ.: Οι φωτογραφίες είναι μία ευγενική παραχώρηση του υπεύθυνου γραφείου Τύπου του Επάρχου της Ματέρα, Giovanni Veglia.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *