ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Manfredi αναλαμβάνει νέος δήμαρχος της Νάπολης

 

Ξεκινά η εποχή Manfredi: Παράδοση υπηρεσίας στο Δήμο από τον de Magistris

 

Η ιδιωτική συνάντηση στην αίθουσα που από σήμερα θα είναι του πρώην πρύτανη του (πανεπιστημίου) Federico II: “Η προεκλογική εκστρατεία τελείωσε, τώρα απλά πρέπει να εργαστούμε”. Ο πρώην δήμαρχος: «Υπηρέτησα τον λαό για δέκαμισι χρόνια».

 

Πηγή φωτογραφίας: https://www.dire.it/18-10-2021/678254-incontro-manfredi-de-magistris-auguro-ogni-bene-al-popolo-napoletano-e-buon-lavoro-al-nuovo-sindaco/

 

Λιγότερο από μισή ώρα για να πω αντίο και να ανταλλάξω παραδόσεις. Από το γραφείο στον δεύτερο όροφο του Palazzo San Giacomo (Δημαρχείο Νάπολης), ο Luigi de Magistris φεύγει οριστικά μετά από δέκαμισι χρόνια και ο Gaetano Manfredi μπαίνει. Οι δυο τους σταμάτησαν να συνομιλήσουν πριν κατέβουν, ένας-ένας, στις σκάλες του αίθριου του Δήμου Νάπολης και παρουσιάστηκαν μπροστά στον Τύπο.

“Υποσχέθηκα στον Δήμαρχο Manfredi όλη τη στήριξη που θα χρειαστεί για να εξασφαλίσει διοικητική συνέχεια – δήλωσε ο De Magistris – Για πάνω από δέκα χρόνια υπηρέτησα τον ναπολιτάνικο λαό και τώρα θα συνεχίσω να ζω την πόλη χωρίς το βάρος της διοίκησής της. Εύχομαι στην πόλη ό,τι καλύτερο.” Στην έξοδό του, ο πρώην δήμαρχος έγινε δεκτός με το χειροκρότημα ομάδας εργαζομένων του Δήμου.

Λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του νέου δημάρχου: «Με τον δήμαρχο Magistris μιλήσαμε για τα προβλήματα της πόλης. Τώρα που τελείωσε η προεκλογική εκστρατεία, δεν είναι πλέον ώρα για προπαγάνδα. Οι πολίτες μας ζητούν να επαναφέρουμε τη Νάπολη στα επίπεδα μιας ευρωπαϊκής πόλης, να βελτιώσουμε τις μεταφορές, την αστική ευπρέπεια, το πράσινο. Πρέπει να κερδίσουμε την πρόκληση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και να εκμεταλλευθούμε τους πόρους του PNRR (Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης). Εύχομαι εγώ και η πόλη να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες».

Πηγή άρθρου (εκτός φωτογραφίας): https://www.napolitoday.it/attualita/proclamazione-manfredi-sindaco-passaggio-consegne-de-magistris.html

 

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *