ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίσιο τέλος με πτώση ηλικιωμένου με αυτοκίνητο σε γκρεμό κοντά στο Ρήγιο

 

Πτώση με αυτοκίνητο σε γκρεμό: ηλικιωμένος σώθηκε από αστυνομικό ελεύθερο υπηρεσίας, σώος ο άλλος επιβάτης

 

Ένας ηλικιωμένος τραυματίστηκε αφού το αυτοκίνητο που οδηγούσε βγήκε από το δρόμο και προσέκρουσε σε ανάχωμα ύψους άνω των 15 μέτρων. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Castaneto στο δήμο Grotteria (RC/Ρήγιο Καλαβρίας).

Ο ηλικιωμένος, ο οποίος είχε κολλήσει στο αυτοκίνητο, διασώθηκε από έναν βοηθό της Κρατικής Αστυνομίας, ελεύθερο υπηρεσίας, ο οποίος έφτασε στο αυτοκίνητο στο εσωτερικό του οποίου κατά τη στιγμή του τροχαίου ατυχήματος υπήρχε επίσης ένα άλλο άτομο που υπέστη διάφορους μώλωπες και του ζήτησε βοήθεια μέσω κινητού τηλεφώνου.

Ο βοηθός αστυνομικού, εφημερεύων στο τμήμα πρόληψης του εγκλήματος στο Siderno, που ειδοποιήθηκε από την κόρη του θύματος, ειδοποίησε με τη σειρά του αμέσως τους πυροσβέστες και το 118 και στη συνέχεια έφτασε στο αυτοκίνητο που είχε αναποδογυρίσει. Ενώ περίμενε να φτάσει η διάσωση, ο αστυνομικός κατάφερε να κρατήσει το θύμα σε εγρήγορση και, με τη βοήθεια του επιβάτη και ενός κατοίκου της περιοχής, κατάφερε επίσης να σηκώσει το αυτοκίνητο αρκετά για να αποφύγει πιο σοβαρές συνέπειες. Επιπλέον, κάλυψε με βρωμιά το καύσιμο που διέρρεε από τη δεξαμενή για να αποτρέψει πιθανές πυρκαγιές. Στη συνέχεια, οι πυροσβέστες επενέβησαν και απελευθέρωσαν το χώρο επιβατών από τα μεταλλικά φύλλα, επιτρέποντας στους υγειονομικούς να κάνουν την πρώτη περίθαλψη στον άνδρα. Ο ηλικιωμένος στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Ρηγίου (Reggio Calabria) όπου εισήχθη για προληπτικούς λόγους.

 

Πηγή: https://www.calabrianews.it/precipita-con-lauto-in-una-scarpata-anziano-salvato-da-poliziotto-libero-dal-servizio-illeso-un-altro-passeggero/

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *