ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση της περιβαλλοντικής οργάνωσης Legambiente Calabria στον Occhiuto για τη Γέφυρα του Στενού

Γέφυρα του Στενού, έκκληση της Legambiente Calabria στον Occhiuto: σκεφθείτε τα πραγματικά προβλήματα

 

 

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ευχόμενος στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο καλή δουλειά, η Legambiente Calabria ελπίζει ότι η νέα περιφερειακή κυβέρνηση θα «παραμείνει στη σωστή πλευρά της ιστορίας» και, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κλιματικής και περιβαλλοντικής κρίσης, ζήτησε μια στρατηγική όραμα για το μέλλον για την επίτευξη μιας πραγματικής οικολογικής μετάβασης.

«Δυστυχώς – όπως αναφέρεται σε σημείωμα της περιβαλλοντικής ένωσης – η πολύ πρόσφατη δήλωση του Προέδρου Occhiuto σχετικά με την ανάγκη κατασκευής της γέφυρας του Στενού της Μεσσήνης έρχεται σε αντίθεση με την απαραίτητη αλλαγή προοπτικής. Για να λύσουμε τα πολλά και σοβαρά προβλήματα της Καλαβρίας – σχολιάζει η Anna Parretta, πρόεδρος της Legambiente Calabria – χρειαζόμαστε μια αποφασιστική αλλαγή κατεύθυνσης σε σχέση με το παρελθόν. Ο σύλλογός μας επανέλαβε επανειλημμένα ότι η πολιτική πρέπει να σταματήσει να σκέφτεται την κατασκευή ακριβών φαραωνικών διαστάσεων έργων στην έρημο χωρίς να αντιμετωπίζει τα πραγματικά ζητήματα. Είναι απαραίτητο να δράσουμε συγκεκριμένα προς την κατεύθυνση μιας οικολογικά βιώσιμης ανάπτυξης στην Καλαβρία. Η υποθετική γέφυρα για την οποία μιλάμε εδώ και δεκαετίες, εκτός από τη θέση της σε μια περιοχή με υψηλό γεωτεκτονικό και σεισμικό κίνδυνο, θα έθετε σε κίνδυνο τη διατήρηση προστατευμένων θαλάσσιων, παράκτιων και υγρών περιβάλλοντος εξαιρετικής ομορφιάς. Επιπλέον, η Γέφυρα του Στενού, ένα έργο που έχει ήδη σπαταλήσει πολλά χρήματα, θα χρησιμοποιούσε τεράστιους δημόσιους πόρους που θα μπορούσαν να έχουν έναν άλλο προορισμό, κινδυνεύοντας, επιπλέον, να δημιουργήσει παράνομα κυκλώματα χωρίς να ενεργοποιήσει πραγματική ανάπτυξη, πόσο μάλλον βιώσιμη και πράσινη».

«Οι δημόσιοι πόροι – καταλήγει η Anna Parretta – θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία απασχόλησης και διαρκούς εργασίας μέσω μιας αποτελεσματικής κυκλικής οικονομίας, ξεκινώντας από τον κύκλο απορριμμάτων και την κατασκευή εγκαταστάσεων ανακύκλωσης και μέσω πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος που δρουν κυρίως στους τομείς καθαρισμού, υδρογεωλογικής αστάθειας και βιώσιμης κινητικότητας».

 

Πηγή: https://www.calabrianews.it/ponte-sullo-stretto-appello-di-legambiente-calabria-ad-occhiuto-pensare-ai-reali-problemi/ 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *