ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΔΥΠΕ Πούλιας αναστέλλει 11 ανεμβολίαστους υγειονομικούς από το Μπάρι

 

Η ΔΥΠΕ Πούλιας αναστέλλει 11 ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας από το Μπάρι. Άλλοι 90 κινδυνεύουν: «Το 1% των εργαζομένων δεν ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις».

 

 

Περίπου 100 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας της ΔΥΠΕ Πούλιας στο Μπάρι ετοιμάζονται να τεθούν σε αναστολή από τα καθήκοντα τους επειδή δεν έχουν ανταποκριθεί στα πολυάριθμα αιτήματα εμβολιασμού κατά του Covid. Αυτό είναι το 1% των περίπου 10.000 εργαζομένων που βρίσκονται σε υπηρεσία στα νοσοκομεία και τις εδαφικές δομές της επαρχίας.

Οι αναστολές, που διατάχθηκαν από τη ΔΥΠΕ, έχουν κοινοποιηθεί αυτή τη στιγμή σε έντεκα εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που αρνήθηκαν το εμβόλιο, ενώ διεξάγονται έρευνες σε 90 ανεμβολίαστους υπαλλήλους της ΔΥΠΕ που δεν έχουν ανταποκριθεί σε επανειλημμένες προσκλήσεις της τελευταίας. Για τους τελευταίους, ελλείψει επαρκούς ανατροφοδότησης και μη ανταπόκρισης, θα κινηθούν οι ίδιες διαδικασίες διακοπής των εργασιών.

«Αυτά είναι απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας τόσο των εργαζομένων όσο και των ασθενών – σχολιάζει ο γενικός διευθυντής της ΔΥΠΕ, Antonio Sanguedolce – για το λόγο αυτό προτρέπω τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που δεν έχουν ακόμη κάνει τον εμβόλιο, να πάνε αμέσως και χωρίς επιφύλαξη στα εμβολιαστικά κέντρα μας, τις ημέρες και κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας των κέντρων, τις οποίες μπορούν να πληροφορηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα ή τα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της υπηρεσίας».

«Οι αναστολές αφορούν σε όσους έχουν εκφράσει «άρνηση για την υποχρέωση εμβολιασμού – διαβάζει τη διάταξη – ή / και σε κάθε περίπτωση έχουν εκφράσει λόγους και αιτιολογίες διαφορετικές από αυτές που κωδικοποιήθηκαν στο το νόμο για την απαλλαγή από τον εμβολιασμό, σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε ο αρμόδιος υπηρεσιακός ιατρός».

 

Πηγή: https://www.baritoday.it/cronaca/asl-bari-covid-sospensione-operatori-sanitari-no-vax.html 

 

 

 

 

 

«

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *