ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίσιο τέλος με το κλεμμένο ΣΚΡΑΤΣ

 

Κλεμμένο ΣΚΡΑΤΣ, μιλάει η παθούσα: «Ευχαριστώ όλους»

 

 

Η ιστορία – η οποία έχει πάρει εθνικές διαστάσεις – της κάρτας ΣΚΡΑΤΣ που κλάπηκε από μια γυναίκα στη Νάπολη κλείνει. Για την 69χρονη το υπόλοιπο της νίκης (500.000€) θα είχε ήδη καθοριστεί, ενώ ο φυγάς Gaetano Scutellaro παραμένει στη φυλακή με την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής. Η ιστορία μας πάει πίσω στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η γυναίκα στρέφεται στον καπνοπαραγωγό για να επιβεβαιώσει τη νίκη.

 

Η απόδραση στις Κανάριες Νήσους και η σύλληψη

Σε εκείνο το σημείο, με το εισιτήριο στα χέρια του, ο Scutellaro σκέφτεται καλά να δραπετεύσει και να χάσει τα ίχνη του. Το εισιτήριο – του οποίου τα κέρδη μπλοκάρονται μετά την καταγγελία – κατατίθεται σε μια τράπεζα της Latina και ο Scutellaro προσπαθεί να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για τη Fuerteventura (Κανάριες Νήσοι). Όλα άχρηστα, ωστόσο, επειδή ο άνθρωπος συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο του Fiumicino και μεταφέρεται στη φυλακή.

Ο δικηγόρος του, Vincenzo Strazzullo, επικεντρώνεται στα ψυχικά προβλήματα του άνδρα, αλλά ο ανακριτής Marco Giordano που επιβεβαίωσε τη σύλληψη ισχυρίζεται ότι πίσω από την απόδραση υπήρχε ένα διαυγές και καλά οργανωμένο σχέδιο. Ο Scutellaro, λοιπόν, παραμένει στη φυλακή, «προδομένος» ακόμη και από ένα τηλεφώνημα με την ανιψιά της κυρίας: τηλεφώνημα στο οποίο ο Scutellaro προσπαθεί να βρει μια συμφωνία, μια «καλή διέξοδο».

 

“Σας ευχαριστώ όλους”

Έχοντας αποσαφηνίσει τη δυναμική των γεγονότων, η γυναίκα έχει και πάλι στην κατοχή της το νικητήριο εισιτήριο και τώρα θα είναι σε θέση να απολαύσει πιο γαλήνιες μέρες, αλλά πάνω απ ‘όλα να αφήσει τη δουλειά της ως υπηρέτρια. Το μόνο διφορούμενο σημείωμα είναι το γεγονός ότι η κυρία θα «αναγκαστεί» να φύγει από το Materdei από φόβο αντιποίνων. Εν τω μεταξύ, η ικανοποίηση παραμένει για την ολοκλήρωση της ιστορίας.

Η κυρία, μάλιστα, από το στόμα του δικηγόρου της, Claudio Botti, ευχαρίστησε όλους. «Μια ιστορία που θα μπορούσε ενδεχομένως να διαρκέσει μήνες ολοκληρώθηκε θετικά σε λίγες ημέρες χάρη στην αξιέπαινη δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων δημόσιων παραγόντων – είπε ο δικηγόρος – Μπορούμε μόνο να εκφράσουμε, εξ ονόματος του ενδιαφερόμενου μέρους, μεγάλη ικανοποίηση και ειλικρινείς ευχαριστίες σε όλους εκείνους που κατέστησαν δυνατή την πλήρη και οριστική προστασία των δικαιωμάτων εκείνων που έχουν πέσει θύματα αυτού του ατυχούς γεγονότος».

 

Πηγή: https://www.napolitoday.it/cronaca/gratta-vinci-rubato-consegna-soldi.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *